Nieuwe maatregelen SEH ziekenhuis Paramaribo en ambulance dienst

ziekenhuis Paramaribo
Geen bezoek, de ambulance rijdt beperkt uit etc. Om te voorkomen dat mensen besmet raken wordt u gevraagd met een aantal belangrijke zaken rekening te houden. Neem het bericht door zodat u op de hoogte bent van de nieuwe maatregelen van de SEH in het ziekenhuis te Paramaribo.

[quads id=1]

Een heel belangrijk bericht voor de mensen die in de toekomst mogelijk de spoedeisende hulp en/of ambulance dienst nodig gaan hebben. Geef het daarom door aan iedereen!

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: SEH treft maatregelen ter voorkoming COVID-19. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft de laatste weken weer een stijging gemerkt in de aanmeldingen op de Spoedeisende Hulp.

Om te voorkomen dat patiënten en bezoekers met COVID-19 besmet raken tijdens hun bezoek aan deze afdeling wordt u gevraagd met het volgende rekende te houden:

Afdeling Spoedeisende Hulp

[quads id=1]

Eenieder die de SEH wenst te bezoeken zal zijn eigen, vastgemaakte mondneusbedekking moeten hebben. Heeft u die niet, dan wordt u niet toegelaten.

De SEH zal alleen spoedgevallen behandelen. Voor huisartsengevallen dient u contact te maken met uw huisarts. Bij griepverschijnselen, braken, diarree en koorts dient u thuis te blijven en te bellen met uw eigen huisarts of 178.

Bezoek

Tot nader orde wordt er geen bezoek toegelaten op de SEH. U mag wel spullen afgeven bij de bewaking. Wij zorgen ervoor dat die terecht komen bij de persoon waar de spullen voor bedoeld zijn.

[quads id=1]

Begeleiders die niet meer nodig zijn voor aanvullende informatie of andere hulp (vb. transport naar een andere afdeling), mogen buiten de hoofdpoort wachten, of na instructies en het opgeven van contactgegevens, naar huis gaan.

Ambulancedienst

De ambulancedienst rijdt alleen uit voor slachtoffers van trauma (ongelukken) en voor spoedgevallen.
Er vindt altijd een telefonische triage (inclusief COVID-19 screening) plaats om de ernst van de toestand van de patiënt in te schatten.

[quads id=1]

Elke patiënt die wordt opgehaald, dient zijn/haar eigen mondneusbedekking op te hebben, tenzij hij/zij het slachtoffer is van een ongeval of zodanig kortademig is, dat die geen mondneusbedekking verdraagt.

Als wij ons allen aan de regels houden, dragen wij met zijn allen bij aan onze gezamenlijke veiligheid.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland