Anja uit Suriname is door het virus haar man en moeder kwijtgeraakt in Nederland

Nederland Suriname
Hartverscheurend: Lees hier het trieste verhaal van Anja. Ze is haar man en haar moeder verloren in Nederland. Ze kregen beiden het Coronavirus. Anja noemt het virus een sluipmoordenaar. Haar man was altijd sportief. Hij was voetballer bij Leo Victor en Robinhood. Hij speelde ook voor het nationaal elftal van Suriname. Haar moeder was altijd een sterke vrouw. Ze woonde in een verpleeghuis.  Ook 18 andere bewoners met het virus zijn inmiddels overleden

[quads id=1]

Anja wilde heel graag haar verhaal delen met de Surinaamse gemeenschap. Het is belangrijk dat mensen weten wat voor gevolgen het kan hebben. Het is niet iets waar men nonchalant mee moet omgaan. Het kan echt verkeerd aflopen. Net zoals bij haar. Lees haar verhaal en geef het door aan een ieder. Wees alert lieve mensen.  Sterkte Anja <3

[quads id=1]

Coronavirus in Suriname

Hallo lieve mensen in Suriname, mijn naam is Anja, ik wil mijn verhaal met jullie delen om jullie bewust te maken wat Covid-19 is en wat het met je kan doen. Wat het met mijn leven heeft gedaan.

Sluipmoordenaar

In de eerste plaats noem ik Covid-19 een sluipmoordenaar omdat je het niet ziet en op de tweede plaats maakt Covid-19 mensenlevens kapot.
Mijn man Gerard was een sterke man, hij deed iedere dag aan fitness, hij lag sinds 4 februari in het ziekenhuis in Nederland voor een behandeling, alles met betrekking tot de behandeling is goed gegaan, maar hij had last
van bepaalde symptomen (koorts, hoesten, pijn op de borst, benauwdheid, rillingen) die de arts zelf niet kon plaatsen, op dat moment was Covid-19 al bekend in Nederland, er waren reeds enkele gevallen.

[quads id=1]

Ze hebben hem getest
Nederland Suriname
Voorbeeldfoto van http://www.funds4seniors.com/

Een ieder, dan bedoel ik het verzorgend personeel dacht dat de symptomen met de behandeling te maken hadden. Toen ze mijn man hebben getest, bleek het Covid-19 te zijn. Helaas was het al te laat want nadat ze het ontdekten en hem isoleerden, was Covid-19 al een paar weken in zijn lijf dus al te laat voor zijn herstel. Mijn man kwam helaas begin april te overlijden. Ongeveer 1.5 week na de test.

Sportieve man

Ik wil toch wel meegeven dat mijn man oud voetballer is geweest van Leo Victor en Robinhood en dat hij voor het nationaal elftal van Suriname heeft gespeeld. Hij was een hele goede voetballer. Een hele sportieve man.

[quads id=1]

Moeder

Mijn 86-jarige moeder Sophie was in een verpleeghuis, ze was nooit ziek. Ze had wel Alzheimer maar was verder gezond ze liep nog, je kon een goed gesprek met haar voeren, ze zonderde zich altijd af van de groep, ze was vaak op haar mooie kamer te vinden, waar ze erg trots op was.

Op dinsdag 31 maart werd ik opgebeld door de arts van het verpleeghuis dat mijn moeder ziek was, ze dachten dat het Covid-19 was, maar dat ze nog getest moest worden, volgens de arts moesten wij het ergste verwachten.

Overleden

Vlak na de test is mijn moeder overleden. Haar ziekte heeft maar 4 dagen geduurd. In datzelfde verpleeghuis waar mijn moeder was, zijn in totaal 31 ouderen overleden aan Covid-19.

[quads id=1]

Geen medicijn

Lieve mensen mijn verhaal is om jullie op het hart te drukken om de maatregelen van het RIVM (bij jullie waarschijnlijk anders genoemd) op te volgen. Er bestaat nog geen medicijn tegen Covid-19. Heb je het in ergere vorm is er geen mogelijkheid tot herstel of je zal met bijverschijnselen verder moeten leven, want volgens onderzoekers in Nederland worden je longen dermate aangetast dat het leven wat je voor Covid-19 had, niet meer mogelijk is.

Mondkapje

Daarnaast wil ik jullie ook meegeven om een mondkapje en handschoenen te dragen. Dit om jezelf, maar ook je omgeving te beschermen. Dank dat je mijn verhaal hebt willen lezen, het gaat jullie allen, burgers van Suriname, goed.

[quads id=1]

Ik hoop dat ik dmv mijn verhaal kan bijdragen aan de bewustwording van het volk van Suriname. Ze moeten weten dat Corona geen griepje is en dat het dodelijk is. Fijne avond/nacht iedereen. Vriendelijke groeten van Anja

Disclaimer: Let op, dit is het verhaal van Anja. Ze geeft ons een kijkje in haar leven. Ze vertelt haar eigen persoonlijke ervaring met het coronavirus. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Lees haar verhaal en neem het in je op. In verband met haar privacy hebben WIJ (FamilieNieuws) ervoor gekozen om alle namen te veranderen.

[quads id=1]

Bedenk na het lezen van dit verhaal of het nodig is om ZOMAAR de straat op te gaan. Thuisblijven doet u niet alleen voor uzelf maar ook voor uw familieleden en medemensen. Geef het verhaal door aan anderen. 

Wij van FamilieNieuws wensen mevrouw Anja heel veel sterkte met dit zware DUBBELE verlies. We bedanken haar voor het delen van haar verhaal. 

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland