Nadere uitleg verscherpte lockdown maatregelen – video’s

Suriname Paramaribo

1 persoon per huishouden mag de boodschappen doen. Op de dinsdag alleen personen wiens familienaam begint met de letters: F,G,H,I,J. Op dinsdag en donderdag worden sociale pakketten (Sozanet) verdeeld. Op woensdag en zondag is alles dicht!!

[quads id=1]

Bekijk het bericht voor alle nieuwe details en zeer verscherpte maatregelen. Morgen gaat het allemaal in! Lees het goed door en geef het door aan iedereen. Stay safe.

NII Suriname schreef het volgende: Nadere uitleg verscherpte lockdown maatregelen. Hedenavond is door het COVID-19 Crisis Management Team nadere uitleg gegeven over de verscherpte maatregelen in het kader van de total lockdown in Suriname. Met uitzondering van leden van de essentiële diensten, moet iedereen gedurende twee weken thuisblijven.

[quads id=1]

Winkels zullen dagelijks geopend zijn tussen 07.00u – 14.00u met uitzondering van woensdag en zondag. Bezoeken aan poliklinieken/ ziekenhuizen/ S.E.H./ apotheken/ politiepost/ PCS en het mortuarium zijn toegestaan. Op woensdag en zondag mag men zich alleen op de openbare weg begeven voor urgente vallen.

Richtlijnen winkelbezoek

Voor het doen van basis inkopen gelden gedurende de total lockdown de volgende richtlijnen:

1 persoon per huishouden
deze persoon moet de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt
de volgorde die wordt gehanteerd voor het bezoeken van winkels zijn:
Maandag: personen wiens familienaam begint met de letters: A,B,C,D,E,

Dinsdag: personen wiens familienaam begint met de letters: F,G,H,I,J

Donderdag: personen wiens familienaam begint met de letters: K,L,M,N,O

Vrijdag: personen wiens familienaam begint met de letters: P,Q,R,S,

Zaterdag: personen wiens familienaam begint met de letters: T,U,V,W,X,Y,Z

personen dienen een geldig legitimatiebewijs bij zich te hebben die bij controle verplicht moeten worden aangetoond
personen dienen een mond- en neusbedekking aan te hebben en de sociale afstand in acht te nemen/ te houden
personen dienen de aanwijzingen van de winkelier op te volgen.
Ondersteuning aan sociaal zwakkeren:

[quads id=1]

Ter ondersteuning van sociaal zwakkeren zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Op dinsdag en donderdag worden sociale pakketten (Sozanet) verdeeld aan sociaal behoeftigen en sociaal zwakke huishoudens die zich hebben geregistreerd bij het COVID-19 Noodfonds. Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal hierover nadere informatie verschaffen.

Online bestellingen

Het COVID-19 Crisis Management Team doet een beroep op winkeliers om telefonische of online bestellingen aan te nemen. Waar dit niet mogelijk is, gelden de volgende regels:

Zorg ervoor dat bezoekers bij het betreden van uw winkel hun handen kunnen ontsmetten
U mag open zijn van 07.00u – 14.00u met uitzondering van woensdag en zondag
U dient markeringen te hebben in uw winkel om de Sociale afstand te behouden
Groothandel leveranciers

[quads id=1]

Het is leveranciers van de eerste levensbehoeften toegestaan hun producten aan de retailer te leveren tussen 15.00 – 19.00u met uitzondering van woensdag en zondag.

Leveringen aan huis

Leveringen aan huis zijn toegestaan. Volg in dit kader de advertenties van de bedrijven (slagerijen/ grote supermarkten etc.). Levering mag dagelijks tussen 07.00u – 14.00u met uitzondering van woensdag en zondag. Midden-en kleine bedrijven die levering aan huis willen doen moeten zich registreren bij de ministeries van HIT en LVV voor een toestemmingspas. Volgt u de berichten van de Ministeries van HIT en LVV.

Vervoersmiddelen

[quads id=1]

Burgers zullen volgens een kentekennummer-procedure beperkt kunnen deelnemen aan het verkeer. Op maandag zal het KPS meer informatie hierover verschaffen.

Sociale controle/ Psychosociale hulp

In deze periode wordt een beroep gedaan op de gemeenschap om extra te letten op elkaar door middel van onder andere:

Sociale controle (letten en zorgen voor elkaar)
Meldingen van huiselijk geweld kunnen via de nummers die bekend zijn zoals 123
Het is altijd toegestaan zich te begeven naar de dichtstbijzijnde politiepost

[quads id=1]

Het COVID-19 Crisis Management Team doet een beroep op de totale gemeenschap om zich te houden aan de gezondheids- en ordemaatregelen en de officiële berichten te blijven volgen via www.covid-19.sr. Ga niet in op fake news en help die ook niet te verspreiden.

Er zal gedurende de total lockdown op maandag, woensdag en vrijdag om 18.00u informatie worden verstrekt door het COVID-19 Crisis Management Team. Pers en burgers mogen op deze dagen voor 12.00 uur vragen en voorstellen opsturen via de COVID-19 website. De beantwoording van vragen wordt meegenomen tijdens de persbriefing.
[quads id=1]

Bekijk de video’s voor alle details en deel het met iedereen. Belangrijk: BLIJF THUIS

[quads id=1]

Bekijk hier de video:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland