Dorpen in Suriname vechten samen tegen verspreiding van het virus

Suriname besmetting
Het aantal coronavirus besmettingen schiet helaas extreem snel omhoog. Het totaal met positief geteste personen in Suriname staat nu op 122. Overal in het land moeten we alert blijven

[quads id=1]

Suriname kan een extreme uitbraak niet aan. En bepaalde dorpen in ons land al helemaal niet. Daarom gaan de dorpen Powakka, Matta, Kurupa, Pikin Poika en Kasipora er alles aan doen om hun dorpen COVID-19 vrij te houden. Bekijk het officiële bericht van de covid-19 team voor meer informatie over de aanpak. Enkele dorpen in Wanica en Para zijn inmiddels GESLOTEN! Zouden alle dorpen/steden of districten nu even moeten sluiten?

[quads id=1]

Dorpen in Suriname

Suriname besmetting

Het Covid-19 team publiceerde het volgende: Inheemse dorpen gezamenlijk in strijd tegen COVID-19. De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para heeft met inheemse dorpshoofden van het district Wanica en Para gesprekken gevoerd over de landelijke verspreiding van het coronavirus. Zij zullen met ondersteuning en begeleiding van het COVID-19 Crisis Management Team maatregelen treffen om het virus te weren uit hun leefgebieden.

[quads id=1]

Covid-19

De dorpen die als collectief de commitment zijn aangegaan: Powakka, Matta, Kurupa, Pikin Poika en Kasipora, zijn bereid al het nodige te doen om hun dorpen COVID-19 vrij te houden. Aan het COVID-19 Crisis Management Team hebben zij in dit verband het volgende verzoek gedaan:
– Ondersteuning bij veiligheidscontrole op grensposten
– PPE
– thermoguns
– financiële steun voor voeding en drank voor vrijwilligers op de grensposten
– protocollen en veiligheidsvoorschriften bij calamiteiten
– hoe te handelen als iemand uit hun gebied positief wordt getest

[quads id=1]

Het gesprek tussen de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en de dorpshoofden heeft virtueel plaatsgevonden via Zoom. Het overleg werd mee gevolgd door functionarissen van het Ministerie van Volksgezondheid (o.a. Directeur Medische Zending en een infectioloog), de Directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Directeur Nationale Veiligheid.

Weke procedure

De deskundigen zijn ingegaan op vragen over procedure bij besmettingen en de werking van het COVID-19 Noodfonds. De protocollen en veiligheidsvoorschriften zullen worden opgestuurd door de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending.

[quads id=1]

Gesloten

Intussen hebben enkele dorpen in Wanica en Para reeds controle posten geplaatst en worden buitenstaanders uit voorzorg voorlopig geweerd uit het dorp.-.

Bron: Covid-19 Suriname website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland