Ook kinderen en jongeren besmet in Suriname – 91 besmettingen uit 1165 testen in Suriname

kinderen Suriname
Helaas, er zijn ook kinderen besmet geraakt met het coronavirus in Suriname. In totaal zijn er nu al 91 mensen positief getest in Suriname. 1 persoon is ouder dan 60 jaar. En 5 personen zijn jonger dan 19 jaar.

[quads id=1]

Bekijk het officiële bericht van het Covid management team voor extra informatie omtrent de geteste personen en hun toestand. Er zijn in totaal 1165 mensen getest in ons land.

De stijging van de afgelopen dagen is explosief. Dat is niet goed! Daarom gaan we maandag over naar een veel hardere TOTAL LOCKDOWN. Vanavond zal er een persbriefing zijn met meer informatie daarover. Geef het door aan iedereen zodat ze alvast op de hoogte zijn.

[quads id=1]

Covid in Suriname

Covid -19 Suriname website publiceerde het volgende: Landelijk 1165 COVID-19 swabs uitgevoerd. Er zijn landelijk in totaal reeds 1165 COVID-19 testen uitgevoerd. Daaruit zijn in totaal 91 besmettingen vastgesteld sinds medio maart 2020 in Suriname. Op dit moment zijn er 81 actieve gevallen. Het kan er bij Volksgezondheid-directeur Cleopatra Jessurun niet in dat vanuit de gemeenschap de indruk wordt gewekt dat de autoriteiten manipuleren met cijfers. De autoriteiten hebben daartoe geen behoefte.

[quads id=1]

kinderen Suriname

In het ziekenhuis

75 procent van de actieve gevallen hebben geen symptomen en hebben geen dringende behoefte aan zorg. Zij zijn daarom in isolatie geplaatst en hoeven gelet op hun toestand niet in het ziekenhuis. Het overige 25 procent van wie de situatie ietwat ernstiger is en dus dringend behoefte hebben aan zorg. Deze groep is ondergebracht in het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Kinderen

Dokter Orie van de afdeling epidemiologie gaf in zijn prestatie een cijfermatige weergave van de besmettingen. Onder de actieve gevallen zijn er 5 personen beneden de leeftijd van 19 jaar. 1 persoon is ouder dan 60 jaar. De rest is tussen 19 en 60 jaar.

[quads id=1]

Albina

De handelszaak Trans America in Albina is afgesloten door de veiligheidsdiensten, omdat gebleken is dat er daar een hoge besmettingsgraad is. “Het is gebleken dat er zich iemand daar bevond die gisteren nog vanuit Frans-Guyana is overgestoken.”

[quads id=1]

Besmet

Uit een van de clusters is iemand ondanks ziek te zijn normaal aan het werk gegaan en heeft mogelijk anderen besmet, die ook normaal hun werkzaamheden hebben uitgevoerd.

De directeur geeft aan dat bij een aantal van de gevallen is gebleken dat personen zich niet hebben gehouden aan de social distance en de hygiëne maatregelen.

[quads id=1]

In hun moedertaal

Onder de Braziliaanse gemeenschap in Suriname trachten de autoriteiten zich in te zetten om het virus ook aan te pakken. Het is volgens de directeur belangrijk dat deze groep die ook deel uitmaakt van Suriname weet dat er ook zorg beschikbaar is voor hen. Er wordt ook eraan gewerkt om deze groep ook via hun moedertaal te bereiken en bij het bieden van zorg wordt daarmee rekening gehouden.

Bron: Covid – 19 Suriname website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland