Reguliere patiënt RKZ Paramaribo besmet! – Afdeling gesloten

ziekenhuis Paramaribo
Er lag inderdaad een besmette patiënt in het RKZ ziekenhuis Paramaribo. Het ziekenhuis heeft maatregelen getroffen! De afdeling is direct gesloten!
 
Een ‘reguliere’ patiënt van het RKZ ziekenhuis was besmet met het nieuwe coronavirus. Een aantal personeelsleden zijn in thuis quarantaine geplaatst

[quads id=1]

Het ziekenhuis maakt geen grappen met het virus en de extreme groei op dit moment. Alle patiënten, bezoekers en personeel in het ziekenhuis moeten verplicht neus-/mondbedekking op hebben. Tevens passen ze strakke regels toe. Iedereen die het ziekenhuis binnen wil wordt gescreend. bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden.

[quads id=1]

Ziekenhuis Paramaribo

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: St. Vincentius Ziekenhuis sluit afdeling Interne Geneeskunde. Er is in het Sint Vincentius Ziekenhuis geen sprake van een algehele opnamestop. De aangekondigde beperking geldt alleen voor de afdeling Interne Geneeskunde, zegt directeur Manodj Hindori, desgevraagd tegen de Ware Tijd.

Hij licht toe dat de maatregel is genomen nadat is gebleken dat een ‘reguliere’ patiënt besmet is met het nieuwe coronavirus. Het ziekenhuis heeft ook maatregelen getroffen voor het personeel dat in direct contact is gekomen met de besmette persoon. “Die medewerkers worden twee keer per dag gemonitord op hun temperatuur en andere ziekteverschijnselen. Het hoogrisicopersoneel is in thuis quarantaine.”

[quads id=1]

Hindori verduidelijkt dat het ziekenhuis op “hoog alert” is. “Met de snelle Covid-19-verspreiding in de samenleving maken we geen grappen.” Sinds de uitbraak in het land hanteert de instelling ook verscherpte maatregelen.

[quads id=1]

“Alle patiënten, bezoekers en personeel in het ziekenhuis moeten verplicht neus-/mondbedekking op hebben. We passen strakke regels toe bij de ingang. Iedereen die het ziekenhuis binnen wil wordt gescreend.” Gedurende de lockdown draaien alleen de afdelingen die belast zijn met directe patiëntenzorg zo normaal mogelijk. De administratieve afdelingen werken op een laag pitje.

Lees meer bij de bron: De Ware Tijd Suriname

Geschreven door Amanda Palis
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland