Nu meer dan 6000 sterfgevallen en 47.152 besmettingen – RIVM Nederland

Nederland besmettingen
De nieuwe cijfer van het RIVM Nederland zijn zojuist bekend gemaakt. Er zijn nu 15 nieuwe doden bij gekomen en er zijn 210 nieuwe besmettingen geregistreerd in 24 uur.

[quads id=1]

Het aantal besmettingen lijkt weer te stijgen, maar dat komt ook omdat er meer getest wordt. Bekijk het bericht voor meer informatie en geef het door aan belanghebbenden. In Nederland begint alles weer zo een beetje richting normaal te gaan. Het gaat ook beter. Veel maatregelen worden versoepeld. Maar houden jullie je aub aan de afstand!! Sommige mensen zijn namelijk bang voor een tweede piek.

[quads id=1]

De Gelderlander schreef het volgende: RIVM: 15 nieuwe sterfgevallen en 11 ziekenhuisopnames. Het RIVM heeft de afgelopen vierentwintig uur 15 nieuwe meldingen van sterfgevallen door het coronavirus binnen gekregen. Gisteren ging het om 13 gemelde sterfgevallen.

Ook kwamen er 11 nieuwe ziekenhuisopnames binnen. Er zijn nu meer dan 6.000 doden door corona gemeld, het totale dodental staat op 6.005.
Het aantal besmettingen is in het afgelopen etmaal gestegen met 210. Het totaal aantal Nederlanders dat aantoonbaar besmet is (geweest) met het virus komt hiermee op 47.152.

[quads id=1]

Nederland besmettingen

Meer doden

Het werkelijke aantal doden ligt aanzienlijk hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. Ook ligt het werkelijke aantal infecties waarschijnlijk een stuk hoger.

Piek

Sinds de piek van begin april daalt het sterftecijfer. Ook het aantal nieuwe besmettingen nam de afgelopen weken gestaag af. Het RIVM schrijft deze afname toe aan de door het kabinet genomen maatregelen tegen de verspreiding van het virus.

[quads id=1]

Meer testen

Het aantal besmettingen is hoger dan voorgaande dagen. Dit komt door het nieuwe (sinds 1 juni) ruimhartige testbeleid. Waardoor mensen al bij een verkoudheid of niezen getest kunnen worden, zo zijn er al bijna dertigduizend afspraken gemaakt voor een coronatest. Woensdag zijn bijna negenduizend tests afgenomen. GGD-directeur Sjaak de Gouw: ,,Per dag is er nog nooit zoveel getest”.

[quads id=1]

Bron: De Gelderlander

Geschreven door Sami Kappé
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland