Suriname gaat straks in SOFT total lockdown – Video – In gesprek met John Codrington

Suriname ziekenhuis
Suriname! Zijn jullie er klaar voor? We gaan straks namelijk in een SOFT total lockdown.

Het aantal positief geteste gevallen stijgt op dit moment veel te snel. Reden genoeg voor een LOCK DOWN. Het is geen harde lockdown zoals velen hadden gehoopt of verwacht. Maar mochten zaken niet naar wens verlopen dan kunnen de maatregelen alsnog worden aangescherpt. Lees het officiële bericht van de regering hierover en geef het door aan een ieder zodat ze weten wat de bedoeling is.

[quads id=1]

Priscilla Graanoogst van ATV is in gesprek met John Codrington. Hij weet bijna alles over de ontwikkelingen omtrent de covid-19 in ons land. Luister en bekijk het zeer interessante vraaggesprek. Hij had deze impact na de verkiezingen NIET verwacht. Geef het door aan iedereen!

[quads id=1]

Covid-19 in Suriname

Het Nationaal Covid 19 Managementteam verduidelijkt dat de aangekondigde Total Lockdown zich in de Soft Stage bevindt. Dat wil zeggen, dat niet directe de harde maatregelen zijn getroffen maar dat de bestaande maatregelen wel zijn verscherpt. De total lockdown gaat in op donderdag 4 juni om 18.00 tot en met vrijdag 12 juni om 06.00 uur.

Maatregelen verscherpen

[quads id=1]

Indien gedurende deze periode zaken niet naar tevredenheid zijn verlopen zal de overheid genoodzaakt zijn om de maatregelen verder te verscherpen. Dit zei de directeur van DNV, overste Danielle Veira tijdens de reguliere COVID-19 persconferentie. Er is aangegeven dat de essentiële diensten normaal hun werkzaamheden uitvoeren. Daarbij kan gedacht worden aan onder andere veiligheidsdiensten, gezondheidsmedewerkers, vitale afdelingen van nutsbedrijven, pompstations, medische diensten en voedingswinkels.

Meer duidelijkheid

Suriname ziekenhuis

Meer duidelijkheid hierover kan verkregen worden bij het COVID 19 Managementteam. Wat niet mogelijk zal zijn zijn ondermeer publieke sportactiviteiten, horeca, contactberoepen en ontspanningsoorden. De overige regels zoals het samelscholingsverbod van meer dan 5 personen en de gezondheidsregels blijven normaal van kracht.

Mond-neus bedekking

[quads id=1]

Het gebruik van een mond – en neusbedekking wordt sterk aanbevolen als men noodzakelijk over straat moet. De grenzen blijven gesloten. Hiermee wil de overheid de verdere verspreiding van het COVID 19 virus tegengaan.

Video:

Priscilla Graanoogst van ATV is in gesprek met John Codrington. Hij is hoofd van het Klinisch Chemisch Laboratorium van het AZP. Hij weet bijna alles over de afgenomen testen. Luister en bekijk het zeer interessante vraaggesprek. Geef het door aan belenghebbenden:

[quads id=1]

Bron: Covid-19 Suriname website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland