Middelbare school in Rotterdam gesloten ivm besmetting medewerker – Cijfers RIVM Nederland

school Nederland
Besmette medewerkers op scholen. Veel ouders, leerlingen en leerkrachten maken zich best wel zorgen. Jullie ook?
Een medewerker van een middelbare school in Rotterdam is besmet met het coronavirus. De school, die deze week weer open was gegaan, is direct weer gesloten

[quads id=1]

Dat is wel jammer want de middelbare scholen in Nederland zijn deze week weer begonnen. Volgende week gaan alle scholen in Nederland weer normaal open.

Het RIVM heeft ook eerder vandaag de nieuwe cijfers bekend gemaakt. Het aantal doden per dag blijft redelijk laag. Vandaag waren er wel meer besmettingen bijgekomen. Namelijk 209. Meer info in het bericht.

[quads id=1]

School Nederland

Rijnmond.nl schreef het volgende: Middelbare school Rotterdam-Zuid sluit na twee dagen weer vanwege coronabesmetting. Het Vak College Zuidrand in Rotterdam-Zuidwijk heeft uit voorzorg de deuren gesloten en geeft vanaf donderdag weer onderwijs op afstand. Reden daarvoor is een coronabesmetting bij een van de medewerkers.

Weer open

De middelbare school aan de Beumershoek was net als andere middelbare scholen in het land sinds dinsdag weer geopend. De besmette medewerker is toen niet op school geweest, zegt directeur Renée Bouwer in een brief aan de ouders van leerlingen. Wel is melding gemaakt bij de GGD van de besmetting.

[quads id=1]

Hoewel de GGD niet het advies heeft gegeven om de school te sluiten, heeft de directie dat wel besloten. De lessen zijn daarom vanaf donderdag weer op afstand. Het is niet duidelijk tot wanneer dat zal zijn.

De medewerker is geen leerkracht, maar maakt deel uit van het onderwijs ondersteunend personeel. “Diegene is waarschijnlijk niet in contact geweest met leerlingen, maar dat moet contactonderzoek eerst uitwijzen”, zegt Marc Otto van stichting LMC Voortgezet Onderwijs, waar het Vak College onder valt. “Voor dat zover is, zijn we een paar dagen verder. Het thuisonderwijs verliep goed, dus daar kunnen we nu gauw naar terugveren.”

School dicht

Het Vak College biedt leerlingen één keer per week praktijkonderwijs aan. Dat ging de afgelopen weken, toen de school dicht was, niet zoals de leerlingen gewend waren. De algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en geschiedenis gingen wel gewoon door.

[quads id=1]

“In die zin is het jammer dat we nu weer even teruggaan naar onderwijs op afstand, want de leerlingen vinden het juist waanzinnig leuk om dingen te doen”, zegt Otto. “Maar zorgvuldigheid gaat op dit moment boven alles.”

RIVM Nederland schreef het volgende:

Vandaag zijn er 209 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 12 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 13 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

[quads id=1]

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Bron: RIVM en Rijnmond.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland