72 zieken in Suriname en het totaal is nu 82 – Aantal besmettingen WEER gestegen – video verspreiding

besmettingen Suriname
Gisteren nog stond het totaal op 73 en nu is het alweer gestegen naar 82
Zojuist is de Covid-19 Barometer ALWEER bijgewerkt. Het totaal staat nu op …. Er zijn nu dus … active cases in ons land. Vermoedelijk is er nu sprake van de gevreesde community spreading.

[quads id=1]

Maar hoe verspreidt het zich dan? Lees het bericht en bekijk de video voor meer informatie daarover. Bekijk het samen met anderen of geef de link door aan anderen. Zodat ze op de hoogte zijn. Iedereen moet nu weten wat er aan de hand is want alleen samen kunnen we winnen van het coronavirus!!!

[quads id=1]

Hoe verspreidt het nieuwe coronavirus zich en wat kun je doen om verspreiding te voorkomen? RIVM

Van mens tot mens

Je kunt ziek worden als je besmet raakt met SARS severe acute respiratory syndrome -CoV2, het virus dat het nieuwe coronavirus veroorzaakt. Je lichaam verdedigt zich op verschillende manieren tegen het virus. Het bekendst is je huid. Die vormt als het ware een muur om je lichaam die voor veel ziekteverwekkers ondoordringbaar is. Daarnaast zijn er tal van andere verdedigingslinies waar een ziekteverwekker langs moet komen voordat je ziek kunt worden, zoals het immuunsysteem – vaak afweer genoemd. Eén virusdeeltje is dan ook zelden genoeg om ziek van te worden. Je moet (meestal) in contact komen met een grote hoeveelheid virusdeeltjes voordat je ziek wordt.

[quads id=1]

Een ziek iemand met het nieuwe coronavirus maakt in zijn lichaam miljoenen kopieën aan van dit virus. Deze deeltjes zitten vooral veel in de longen, maar ook op andere ‘natte’ plekken, zoals je keel of neusholte. Als je niest of hoest, komen er behalve lucht ook heel veel druppeltjes uit je longen, keel of neusholte.. Het nieuwe coronavirus verspreidt zich via deze druppels.

Hoesten of niezen

Als andere mensen die druppels inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus. Hoe zieker je bent, hoe meer je hoest en/of niest en hoe meer virus je dus kan verspreiden.

Sporters en musici

[quads id=1]

besmettingen Suriname

Het is nog niet bekend of sporten voor meer verspreiding zorgt, bijvoorbeeld door meer druppels. Hetzelfde geldt voor musici met blaasinstrumenten of zangkoren. Bij sporten en zingen komen zeker ook grote druppels vrij, net als bij schreeuwen en praten, maar niet zo veel als bij hoesten of niezen.

Oppervlakten

Ook lijkt de kans klein dat het nieuwe coronavirus zich verspreidt via pakketjes of oppervlakten (van een deur tot winkelwagen). In het laboratorium is weliswaar aangetoond dat dit kan, maar dat was bij ideale omstandigheden die zelden zullen voorkomen. Het belangrijkste blijft: houd de kans zo klein mogelijk en was regelmatig je handen.

Hoe voorkom je verspreiding van het nieuwe coronavirus?

[quads id=1]

Was vaak je handen met zeep, hiermee verwijder je het virus van je handen en kun je jezelf of anderen minder makkelijk besmetten
Raak je gezicht zo min mogelijk aan met je handen, op die manier is de kans kleiner dat je besmet raakt als je het virus op je handen hebt en besmet je anderen minder snel.
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, zo blijven je handen eerder virusvrij.
Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
Schud geen handen, zo kan het virus zich minder gemakkelijk via handen verspreiden
Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. Zo kan het virus zich minder makkelijk verspreiden door (ongewild) hoesten of niezen
Werk zoveel mogelijk thuis, als mensen minder contact met elkaar hebben, kan het virus zich minder gemakkelijk verspreiden.

Bekijk hier de video’over de verspreiding:

Bron: RIVM Covid suriname website

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland