RKZ Paramaribo heeft nog maar 1 IC bed beschikbaar – ziekenhuis Suriname – video’s

ziekenhuis Suriname
Hoe gaan we doen in Suriname? Het aantal besmettingen groeit te hard. De ziekenhuizen gaan het niet aankunnen. Voor het personeel is het superzwaar maar ook de medische equipement ontbreekt

[quads id=1]

Zijn er wel genoeg IC bedden en beademingsplekken? RKZ Paramaribo heeft nog maar 1 plekje over op de IC. Bekijk het bericht om lezen in wat voor noodtoestand we kunnen verkeren als er nog meer zieken bijkomen. Kijk ook naar de video’s. Ps. Kijk ook naar de vreselijke beelden vanuit de IC in Italië. Geef het door aan anderen als waarschuwing. Kijk goed en bedenk dan voor jezelf of het echt nodig is nu nog ‘zomaar’ op straat te gaan!!!

[quads id=1]

Ziekenhuis Suriname

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: Door het toenemende aantal Covid-19-besmettingen neemt de werkdruk op zorgpersoneel toe en zal de vermoeidheid ook haar tol eisen. Een ander zorgpunt is de capaciteit aan zowel personeel als voorzieningen, zoals bedden op de intensive care (ic), medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen bij de behandeling van patiënten met het coronavirus.

5 IC Bedden

Bij het Sint Vincentius ziekenhuis is de situatie al zeer nijpend, blijkt uit gesprek dat de Ware Tijd heeft met directeur Manodj Hindori. “Wij hebben vijf ic-bedden ter beschikking waarvan er vier bezet zijn door Covid- 19-patiënten.” Daarnaast heeft het ziekenhuis tekort aan ic-verpleegkundigen.

[quads id=1]

De situatie van de patiënten wordt intensief in de gaten gehouden. “Daardoor is de druk op de beschikbare ic-verpleegkundigen enorm hoog. Zij moeten lange shifts draaien, maar ondanks vermoeidheidsverschijnselen is hun motivatie om goede zorg te verlenen aan de patiënten nog hoog.”

Volksgezondheid

Het gebruik van beschermende uitrusting zoals kleding, handschoenen en mondkapjes is volgens Hindori bij Covid-19-patiënten heel hoog, want na elke behandeling moeten ze worden vernieuwd. “Wereld- wijd is er een schaarste en als je ze al vindt zijn ze enorm duur. Gelukkig hebben wij hierin ondersteuning gekregen van het ministerie van Volksgezondheid en van donoren in de samenleving, maar het gebruik gaat echt hard.”

[quads id=1]

Coronavirus

Volgens de directeur moet de samenleving er aan meewerken dat er een halt wordt toegeroepen aan de verspreiding van het coronavirus. “Ik juich de verscherpte maatregelen daarom toe. We moeten als samenleving waken dat we niet meer Covid-19-slachtoffers zullen hoeven te betreuren.”

Indien het aantal coronabesmettingen in de trend van de afgelopen dagen doorgaat, stevent Suriname af op een rampzalige situatie.

De Braziliaan die onlangs getest is ligt ook in het RKZ ziekenhuis te Paramaribo. Bekijk de video daarvan:

[quads id=1]

Inmiddels hebben de ziekenhuizen hun regels aangepast. Bekijk de video daarvan

Zo doen ze het op de IC in Italië:

Lees het volledige artikel bij de bron: DWT Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland