2 dagen oude besmette baby overleden in Zuid- Afrika – video’s

Afrika baby
Zuid- Afrika heeft de meeste coronavirus besmettingen van Afrika. Er zijn meer dan 35.000 besmettingen en er zijn al 700 mensen overleden. Het jongste slachtoffertje, dat onlangs is overleden,  was pas 2 dagen oud.

[quads id=1]

Het kindje werd te vroeg geboren en overleefde de besmetting met het coronavirus niet. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video’s over de situatie in het land. Triest. Gelukkig sterven er heel weinig kinderen door het coronavirus, maar ze zijn helaas niet immuun

[quads id=1]

Baby Zuid-Afrika

Tweedaagse baby sterft in Zuid- Afrika. Het land heeft het hoogste aantal gevallen van het coronavirus in Afrika. De twee dagen oude baby is in Zuid-Afrika gestorven aan het coronavirus. Het betreft 1 van de jongste slachtoffertjes ter wereld.

Eerst was de moeder positief getest op Covid-19 en het kind werd vervolgens positief getest, dat verklaarde de Zuid-Afrikaanse minister van Volksgezondheid. De baby werd te vroeg geboren en had hulp nodig bij het ademen, voegde hij er wel aan toe. ‘De baby had longproblemen. En werd onmiddellijk na de geboorte aan de beademing gelegd.’

[quads id=1]

Dodental

‘We proberen de moeder en de zorgmedewerkers te troosten. Het is zwaar voor hen. Ze hebben 2 dagen voor de baby moeten zorgen. Tot het eind. Een bittere pil om te verwerken.’

Het dodental van het land bedraagt 705 en het aantal bevestigde gevallen is vandaag gestegen naar 35.812. Het land heeft het hoogste aantal gevallen van Covid-19 in Afrika. Egypte heeft echter meer dodelijke slachtoffers. Namelijk 959

Geen alcohol

Zuid-Afrika had strenge maatregelen getroffen. Bijvoorbeeld: Een verbod op sigaretten en alcohol. Maar vanaf 1 juni is de verkoop van alcohol weer hervat. Maar het mag alleen thuis worden genuttigd.

[quads id=1]

Dit zijn de cijfers voor heel Afrika: Meer dan 150.000 bevestigde # COVID19- gevallen en 4.200 sterfgevallen. U ziet het: De hele wereld strijdt mee tegen het coronavirus.

Video’s

Bekijk hier wat video’s erover:

De scholen gaan ook weer open maar niet elke ouder is daar blij mee:

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland