34 nieuwe besmettingen erbij – Officieel advies: draag mond neus bedekking – video’s

Suriname besmettingen
Het gaat helemaal niet goed in Suriname. Hier waren we al die tijd bang voor. Velen van ons namen het niet serieus. We gingen er te makkelijk mee om. En we hielden ons niet aan de regels. Kijk nu: In een korte tijd hebben we 34 nieuwe positieve testen erbij gekregen. Het totaal staat nu op officieel op 44

[quads id=1]

De explosieve groei van geïnfecteerden baart zorgen. Maar laten we niet in paniek raken. Hou het hoofd koel. Laten we de regels streng in acht nemen. Dat is belangrijk. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat er zo min mogelijk besmettingen bij komen. Suriname. We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig! Kijk naar een video met info van het covid-19 management team. En bekijk de overige informatie in het bericht.

[quads id=1]

Positieve testen

President Desiré Bouterse zegt in zijn televisietoespraak op maandag 1 juni 2020 dat waarvoor de autoriteiten waarschuwden, nu lijkt te gebeuren. “Op dit moment wordt een explosief groeiend aantal personen positief getest op het virus. Dit baart ons zeer grote zorgen.” Het staatshoofd zegt dat de samenleving zich moet realiseren dat Suriname COVID-19-vrij was.

[quads id=1]

Verkiezingen

Hij merkt op dat door onmaatschappelijk gedrag de realiteit is dat COVID-19 thans hoogtij viert in Suriname. “Terwijl wij ons allen opmaakten voor de formele uitslag van de verkiezingen worden wij geconfronteerd met nieuwe gevallen van COVID-19,” aldus het staatshoofd. Hij zegt dat Suriname zich binnen de afgelopen 24 uur geconfronteerd ziet met clusters van besmettingen in Paramaribo, en lokale verspreiding van besmetting in Albina en omgeving. “Ondanks dat de grenzen gesloten waren, hebben individuen ons doelbewust, tegen alle regels in, in groot gevaar gebracht.

Besmette personen

[quads id=1]

Waarbij wij nu – van de dorpen in het oosten, tot in de stad, en het verre binnenland – te maken hebben met de gevolgen van deze grove onverantwoordelijkheid,” gaat president Bouterse verder. Hij benadrukt dat de gezondheidsteams direct zijn aangevangen met het nagaan van contacten van besmette personen. Het voorlopig veldonderzoek wijst uit dat de nieuwe gevallen voornamelijk te herleiden zijn tot het oostelijk deel van ons land. De onduidelijkheid over de bron van de lokale verspreiding zorgt, aldus het staatshoofd, voor hoge alertheid. Het Nationaal COVID-19 Management Team heeft daarom aangegeven dat Suriname zich in code rood bevindt.

Code rood

[quads id=1]

President Bouterse: “U begrijpt dat code rood betekent dat wij naar een nieuwe fase gaan. Een fase waarbij wij wederom een beroep op U doen. In deze fase stellen wij de gezondheid, als ook de uitvoering van de volkswil, als absolute prioriteit. Neemt u de komende twee weken uw eigen verantwoordelijkheid om uzelf en anderen te beschermen.“

Mondkapje

Het advies vanuit de gezondheidsautoriteiten is om mond en neus te bedekken indien men toch op straat moet gaan. “Hoeft u niet op straat, blijft u dan thuis. Tang na oso, no gwa strati. Legt u uwzelf een thuisquarantaine op,”

Covid Management team informeert samenleving over stand van zaken DE STRAAT 1 juni 2020

En de statement van de president:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland