Geen mondkapje in de bus? Boete 95 euro! RIVM 6 nieuwe doden – video’s

bus Nederland
Vanaf VANDAAG is het verplicht om een mondkapje te dragen in het OV in Nederland. Het mag ook een ‘niet-medisch’ mondkapje zijn. Vandaag werden ze gratis uitgedeeld in Rotterdam. Ze zijn ook te koop op sommige stations. Maar je kunt ze ook gewoon zelf maken. Kijk maar naar de video’s. Deel het met anderen want kopen kan best duur zijn. Wel dragen hoor, je riskeert anders een boete van 95 euro. (foto: Iedereen heeft zo zijn eigen soort mondbedekking)

[quads id=1]

Zojuist zijn ook de nieuwe cijfers van het RIVM bekend gemaakt. Er zijn ‘maar’ 6 doden bijgeteld. Dat zijn er natuurlijk 6 teveel maar we kunnen wel zeggen dat het heel erg goed gaat met het coronabeleid in Nederland. Toch? Vandaag zijn ook de terrassen open gegaan. Zien we jou ook daar zitten of blijf je toch nog effe lekker binnen?

[quads id=1]

Mondkapje in de bus

1Limburg schreef het volgende: Een mondkapje in het openbaar vervoer: vanaf nu zijn ze verplicht. Reizigers in de trein, bus, metro en tram moeten een mondkapje dragen. Ook op veerponten moeten mensen er eentje op.

bus Nederland
Passagiers dragen plastic zakken, dozen en gasmaskers om zichzelf te beschermen tegen het dodelijke virus. Foto’s gepost op social media

In de stations en op de perrons hoeven reizigers hun mondkapje nog niet op te hebben. Daar geldt wel de regel dat zij onderling anderhalve meter afstand moeten bewaren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Omdat dat in de trein, bus, metro, tram of pont vaak niet kan, is een mondkapje daar wel verplicht.

95 euro
Wie geen mondkapje draagt, riskeert een boete van 95 euro.

RIVM Nederland

[quads id=1]

Update 1 juni 2020. Vandaag zijn er 103 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 6 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

RIVM Nederland

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

[quads id=1]

Video’over het gebruik van mondkapjes. En hoe kun je ze zelf maken? Geef het door aan anderen:

[quads id=1]

Bron: RIVM en 1Limburg

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland