13 besmette personen opgenomen in RKZ Paramaribo en Wanica Ziekenhuis Suriname

Suriname ziekenhuis

Hoeveel corona besmettingen komen er nog? Hoeveel corona besmettingen kunnen we aan in Suriname? Het kan heel snel gaan nu. De ziekenhuizen gaan het sowieso zwaar hebben.

[quads id=1]

Er gaan geruchten dat er weer nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Zodra de officiële Covid-management team hierop reageert en de website aanpast zullen we het aantal bevestigde gevallen aan u doorgeven. De 13 besmette personen die wij nu hebben zijn ondergebracht in verschillende ziekenhuizen. Bekijk het officiële bericht van de regering voor meer informatie.

[quads id=1]

Het NII Suriname schreef het volgende: Capaciteit medische zorg behoorlijk onder druk. Gelet op de forse toename van het aantal COVID-19 positieve gevallen kan worden aangenomen dat de capaciteit van de medische zorg behoorlijk onder druk is komen te staan. Er worden nog meer testen uitgevoerd waarvan de resultaten spoedig met de samenleving gedeeld worden. Nu er sprake is van community spreading, wordt de samenleving wederom gevraagd vast te houden aan de officiële kanalen als het gaat om nieuws rond de COVID-19 aanpak in Suriname.

[quads id=1]

In het St. Vincentius Ziekenhuis zijn casus 12 tot en met 16 ondergebracht. De overige 8 gevallen worden opgenomen in het Wanica Ziekenhuis. “Behalve de capaciteit staan ook de human resources en de verbruiksartikelen onder druk”, zei Volksgezondheid directeur Cleopatra Jessurun tijdens een spoedpersconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

[quads id=1]

Speciaal voor COVID-19 patiënten zijn er 45 behandel apparaten klaargezet met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 69. Echter is het grootste probleem naast het verbruiksmateriaal, de human resources. De directeur is elke vorm van donatie richting de medische zorg zeer erkentelijk. Volksgezondheid bevindt zich nu in een fase waar de sneltesten worden geëvalueerd en gevalideerd. Met de bevestigde gevallen van lokale besmetting is de COVID-status in Suriname op ROOD wat betekent dat er sprake is van lokale besmetting.

[quads id=1]

Bron: NII Suriname