Wat moet je doen als je je ziek voelt? Belangrijk advies aan gemeenschap Suriname

ziek Suriname
Bekijk hier een officieel bericht vanuit het Covid-19 management team Suriname. Het is voornamelijk gericht aan de gemeenschap van de kustvlaktes. Het betreft algemeen advies en instructies om te weten wat te doen als je je ziek voelt en hoe je je polibezoek kunt voorbereiden.

[quads id=1]

Heel belangrijk: Vermijd polibezoek bij griepverschijnselen.  Bekijk de lijst met andere tips en instructies en geef ze door aan een ieder!! Let op. Blijf je houden aan de veiligheidsvoorschriften. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus minimaliseren.

[quads id=1]

De Covid SR website schreef het volgende

ALGEMEEN ADVIES AAN DE GEMEENSCHAP VAN DE KUSTVLAKTE M.B.T. INSTRUCTIES POLIBEZOEK
 1. Ken het telefoonnummer van uw huisarts (zie www.covid-19.sr)
 2. Indien U griepklachten heeft, m.n. koorts >380 C, hoesten, kortademigheid, neusverkoudheid en/of keelpijn, doen wij een dringend beroep op U om uw huisarts telefonisch te contacten. Vermijd polibezoek bij griepverschijnselen. Voor alle andere gevallen kunt U de poli normaal
 3. De huisarts zal middels enkele vragen (triage) beslissen welke de volgende stappen zullen zijn. De volgende opties zullen bestaan:

[quads id=1]

 • U wordt gevraagd om op een specifiek tijdstip de arts te bezoeken
 • U wordt geadviseerd thuis te blijven en een recept te laten ophalen
 • U wordt geadviseerd zichzelf te isoleren en geen bezoek meer te ontvangen. Hierna wordt U bezocht door het BOG team
 • Of u krijgt een huisbezoek op indicatie van de arts

[quads id=1]

4.Indien de huisarts niet bereikbaar is, gelieve de BOG hotline te bellen op 178.

 • De huisartsen treffen de nodige voorzorgsmaatregelen op de poliklinieken om de besmettingskans van virale infecties zo laag mogelijk te houden. Gelieve de instructies van de polikliniek zoveel als mogelijk op te volgen.
 • Was uw handen regelmatig met zeep en water.
 • Probeer bij klachten als hoest en keelpijn en niezen zoveel als mogelijk niet te hoesten op anderen, maar in uw elleboog en indien de mogelijkheid bestaat, zet dan alstublieft een mondkapje op.
 • Bij griepverschijnselen doen wij een beroep op de samenleving zich niet gelijk naar een ziekenhuis te begeven.

[quads id=1]

Namens het ministerie van Volksgezondheid, ondersteund door de RGD, VMS en de Medische Zending

Bron: Covid-SR website
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland