SZF Suriname kantoren gesloten ivm mogelijk besmettingsgevaar – info kaarten

SZF Suriname

SZF-kantoren per direct gesloten voor het publiek. Met het oog op de dreigende situatie in ons land omtrent het coronavirus zijn alle publieke hallen van het SZF Suriname tot nadere order gesloten voor het publiek.

[quads id=1]

Bekijk het officiële bericht vanuit het ministerie voor meer informatie en lees wat ze zeggen over de automatische verlenging. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn.

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: SZF-kantoren tot nader order gesloten voor het publiek
Sunday 31 May , 20203
De directie van de Stichting Staatsziekenfonds (het SZF) heeft kennisgenomen van de zorgwekkende ontwikkelingen met betrekking tot de verspreiding van Covid-19 in Suriname. In een week zijn er vier nieuwe gevallen geregistreerd, waarvan de autoriteiten nog bezig zijn met de contact tracing. De status in Suriname is officieel Code Rood, wat inhoudt dat er sprake is van verspreiding binnen de gemeenschap en dat de infectiebron onbekend is.

[quads id=1]

Met het oog op het bovenstaande en in afwachting van nadere berichten zijn alle publieke hallen van het SZF tot nader order gesloten voor het publiek. Andermaal wordt benadrukt dat alle SZF-kaarten van personen die vanwege de overheid verzekerd zijn, automatisch verlengd zijn tot en met 30 juni 2020. Dit geldt voor de SZF-Verplicht, BaZo- en BZV-kaarten met een vervaldatum tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020. Zowel de verzekerden als de dienstverleners wordt er nogmaals op gewezen dat de geldigheidsduur van de kaarten die in de periode 1 januari 2020 en 30 juni 2020 verloopt, automatisch verlengd is tot en met 30 juni 2020. Dat wil zeggen dat de kosten voor de huisarts, apotheek, specialist, laboratorium, röntgen, ziekenhuis, enzovoorts tot en met 30 juni 2020 normaal doorbetaald worden.

[quads id=1]

Rekening houdend met de door de Regering genomen maatregelen ter zake preventie van verdere verspreiding van Covid-19 worden de dienstverleners nogmaals opgeroepen om de patiënten die aan bovengenoemde criteria voldoen, niet weg te sturen, maar die zorg te verlenen waar zij om vragen.

[quads id=1]

De SZF Vrijwillig verzekerden worden opgeroepen de digitale procedure te volgen ter aanvraag of verlenging van hun SZF-kaart. Voor meer informatie kan contact worden gemaakt met de afdeling Customer Relations Management op het telefoonnummer 134 of via Facebook www.facebook.com/Stg.SZF. Via de website www.szf.sr kunnen alle bekendmakingen worden nagelezen in het Covid-19-tabblad.

Bron:
NII Suriname