30 contacten van 12de besmettingsgeval Suriname direct in quarantaine geplaatst – video

Suriname goud
Hier meer informatie omtrent de 12de besmetting in Suriname. Er zijn 30 mensen in beeld gebracht die contact hadden met de besmette gouddelver. Ze zijn direct in overheidsquarantaine geplaatst

[quads id=1]

Er zijn nu onderzoekers naar het gebied waar de man werkzaam was. Mochten daar ook besmette mensen zijn dan is er sprake van de gevreesde community spreading. Bekijk het officiële bericht van de regering voor meer informatie. Kijk ook naar de video voor extra informatie.

[quads id=1]

12de geval in Suriname

NII Suriname schreef het volgende: 30 contactpersonen 12e COVID-case in quarantaine. Van de man die eerder deze week als de 12e COVID-19 besmette case werd bekendgemaakt, zijn reeds 30 contactpersonen in beeld gebracht.

De mensen zijn nadat het resultaat van de man bekend was, meteen in overheidsquarantaine geplaatst. Dit laat directeur Cleopatra Jessurun optekenen tijdens de reguliere persconferentie van het COVID-19 Managementteam.

[quads id=1]

Suriname of Franse kant

Het is vooralsnog onduidelijk of de besmetting op Surinaams grondgebied of in Frans-Guyana heeft plaatsgevonden. De man is sedert 29 april met andere Surinamers werkzaam geweest op de goudvelden te Asisikriki.

Directeur Jessurun zegt dat op vrijdag 29 mei een team met deskundigen van Volksgezondheid met twee helikopters naar Asisikriki zijn vertrokken om daar een volledige screening te doen van de mensen aldaar. Het team keert zondag terug.

[quads id=1]

Spreading

De functionaris benadrukt dat met dit 12e geval erbij er nu nog niet over een bewezen community spreading gesproken kan worden. “Wat we wel hebben is een casus erbij met voor nu 30 contactpersonen en als die contactpersonen positief testen kunnen we al heel makkelijk praten over clusters”, aldus directeur Jessurun.

[quads id=1]

Ze zegt verder dat als blijkt dat er ook te Asisikriki besmette personen zijn, er dan over de gevreesde community spreading gesproken kan worden.

13de besmetting

Ondertussen is bekend geworden dat er een 13de case in Suriname is. Lees hier meer daarover.

Bekijk hier de video ervan. Kijk vanaf minuut 2.06

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland