President gaat statement geven! Code ROOD in Suriname – Ook binnenlandse vluchten gesloten!

Suriname besmetting
Waar we allemaal bang voor zijn lijkt te gebeuren. Binnen een paar uur is er weer een 14de geval van een positieve Coronabesmetting in Suriname. De situatie is zeer zorgwekkend en dreigt uit de hand te lopen. Een aantal maatregelen zijn direct aangescherpt. Morgen komt de president met een statement!

[quads id=1]

De Patiënt meldde zich bij de arts en bleek al een week symptomen te vertonen. Deze persoon had vermoedelijk 2 weken geleden contact met een persoon in Marowijne. Het is nu de vraag met hoeveel mensen deze persoon in deze twee weken contact heeft gehad. Bekijk het officiële bericht van het ministerie voor meer informatie. geef het door aan IEDEREEN!!!

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: Het Ministerie van Volksgezondheid constateert een zorgwekkende trend in de recente COVID-19 besmettingen. Naar aanleiding hiervan is het volgende gerapporteerd aan het COVID-19 Crisis Management Team.

Op dinsdag 26 en zaterdag 30 mei 2020 werden er 3 nieuwe COVID-19 gevallen bevestigd. Uit onderzoek blijkt het volgende:

[quads id=1]

Case 12 heeft in de goudvelden in Suriname gewerkt, is ziek opgenomen in een ziekenhuis in Frans Guyana, is daar negatief getest op COVID-19. Deze case is vervolgens op 25 mei 2020 in de avond afgereisd naar Suriname en is de volgende dag hier positief getest.
Case 13 werd opgenomen in het AZP met klachten die niet direct COVID-19 gerelateerd zouden zijn. Gezien deze persoon uit Albina afkomstig was, werd er een COVID-19 test ingezet die een positief resultaat uitwees.
Case 14 presenteerde zich bij de arts en bleek al een week symptomen te vertonen. Deze persoon had vermoedelijk 2 weken geleden contact met een persoon in Marowijne.

Van deze gevallen is de bron vooralsnog onbekend voor het ministerie van Volksgezondheid. Er kan tot nu toe niet bevestigd, noch ontkracht worden dat deze casussen in het buitenland of door mensen afkomstig uit het buitenland geïnfecteerd zijn geraakt.

[quads id=1]

In de tussentijd zal het onderzoek worden voortgezet en zal er een epidemiologisch team afreizen naar Marowijne om een situatieanalyse te maken en een advies uit te brengen t.a.v. het verdere beleid.

Stopzetting binnenlandse vluchten

In navolging van de sluiting van de brug te Stolkertsijver is ook het vliegverkeer uit Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Lawa Anapaike en Oelemarie per heden stopgezet voor passagiers van en naar Paramaribo. Met de recente lokale besmettingen is Suriname overgestapt op Code Rood voor wat betreft het COVID-19 besmettingsgevaar.

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, worden verder verscherpt. Aan burgers wordt gevraagd zich massaal te houden aan de COVID-19 maatregelen:thuisblijven en onmiddellijk 178 bellen bij griepklachten, anderhalve meter afstand houden en regelmatige handreiniging. Dit om het groter geworden gevaar voor lokale transmissie te minimaliseren.

[quads id=1]

Per heden wordt ook de toegestane samenkomsten van 250 personen voor religieuze bijeenkomsten teruggebracht naar 10 personen, zonder uitzondering.

President Desi Bouterse komt maandag uit met een statement.

Het Ministerie wenst de urgentie van de recente ontwikkelingen te benadrukken en roept de bevolking op om te allen tijde alert te blijven en de nodige preventiemaatregelen te treffen zoals contact te vermijden met mensen met griepverschijnselen, het toepassen van handhygiëne en het in acht nemen van de hoest en nies etiquette.

Bij griepverschijnselen, Bel 178!

President Desi Bouterse komt maandag uit met een statement.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland