Dringend! Iedereen met griepverschijnselen in Suriname moet zich melden!

griep Suriname
De kans op meer besmettingen is aanwezig! Het is nu van nationaal belang dat verdachte Covid-19 gevallen worden afgezonderd van de samenleving!

[quads id=1]

Daarom doet het ministerie van volksgezondheid een dringend beroep aan alle artsen in Suriname: Wees extra alert. Tevens vragen ze de totale bevolking om zich te melden als er griepverschijnselen zijn! Geef dit door aan iedereen! We hebben gezien dat veel mensen zich nog steeds niet aan de regels houden. Dat is wel noodzakelijk Alleen samen kunnen we Suriname redden van een extreme covid-19 uitbraak. We moeten onze krachten bundelen want samen staan we sterk!! Surinamers let aub op!

[quads id=1]

Coronavirus Suriname

Het NII Suriname schreef het volgende: Observatie personen met griepsymptomen in komende veertien dagen cruciaal. Observatie van personen met griepsymptomen is in de komende veertien dagen van cruciaal belang.

[quads id=1]

Ministerie van gezondheid

Dit, zodat een verdacht geval op tijd kan worden afgezonderd van de samenleving. Directeur Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid Suriname vraagt aan artsen om extra alert te zijn en de bekende richtlijnen te blijven volgen. Aan de burgerij vraag zij dat die de publieke gezondheidszorg regels blijven volgen, zodat verdere mogelijke besmetting wordt geminimaliseerd. “En op 8 juni kunnen wij indien wij deze maatregelen in acht blijven nemen de schade inschatten van wat het niet houden aan de regels tijdens de verkiezingsperiode heeft gebracht”, zegt directeur Jessurun.

[quads id=1]

Verkiezingen

Zij onderstreept dat de verkiezingen ook een zeer risicovol gebeuren zijn geweest met betrekking tot COVID-19. Tijdens de periode van de verkiezingen is ook een groot aantal personen Suriname binnengekomen vanuit gebieden waarvan de autoriteiten niet altijd wisten welke die zijn. De functionaris zegt dat dit gegeven het risico heeft verhoogd op het krijgen van een importgeval dat voor verspreiding binnen Surinaamse gemeenschappen kan zorgen als dat niet op tijd ontdekt en geïsoleerd kan worden.

[quads id=1]

Besmette personen

De autoriteiten hebben tijdens de verkiezingen ook gemerkt dat men zich niet aan de regels heeft gehouden. Directeur Jessurun zegt dat des te meer er – indien met COVID-19 besmette personen naar Suriname zijn overgestoken – heel makkelijk sprake van een verspreiding kon zijn. Ze benadrukt dat vooral importgevallen het risico zijn. De directeur vraagt dat eenieder die griepverschijnselen merkt dit zo spoedig mogelijk meldt aan 178, doorbelt met de huisarts en zoveel als mogelijk de regels blijft volgen.

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland