19-jarige schiet 14-jarige per ongeluk neer – politie Suriname

politie Suriname

Twee jongeren waren in het bos op pingo’s aan het schieten. De 19-jarige heeft toen per ongeluk geschoten op de 14-jarige. Beiden hadden een vuurwapen bij zich

Bekijk het officiële politie bericht voor meer informatie. 2 jongeren die het bos ingaan met een wapen? Dat kan toch niet? Dat is levensgevaarlijk!!! Laat het meteen een les zijn voor anderen.

Politie Suriname schreef het volgende: Veertien jarige jongen neergeschoten tijdens het jagen. De 19-jarige S.W heeft op dinsdag 26 mei, per ongeluk, een veertien jarige jongen neer geschoten.

Dit incident vond plaats tijdens de jacht te Apetina in het boven Suriname gebied. Uit het politie onderzoek is naar voren gekomen, dat S.W. en het slachtoffer met jachtgeweren op een kudde pingo’s schoten en bij die gelegenheid heeft S.W. de jeugdige geraakt.

De gezondheidstoestand van het slachtoffer is stabiel te noemen. S.W. was door de politie aangehouden maar is na voorgeleiding en verhoor heen gezonden na overleg met het Openbaar Ministerie. Het jachtgeweer waarmee S.W. geschoten heeft is in beslag genomen omdat hij geen vuurwapenvergunning voor dat wapen heeft.

Het jachtgeweer, dat door de 14-jarige werd gebruikt, is nog niet achterhaalt door de politie.