Ingrid Bouterse – Waldring wint rechtszaak tegen Dini Blokland in Nederland – video

Bouterse Suriname
Wauw! Jammer voor mevrouw Dini, maar goed nieuws voor first lady Ingrid Bouterse-Waldring. Ze heeft de rechtszaak die zij in Nederland heeft aangespannen tegen Dini Blokland gewonnen.

[quads id=1]

Dini Blokland beweerde namelijk dat de First Lady iets te maken zou hebben gehad met een roofoverval. Dini is er ervan overtuigd dat ze de waarheid spreekt. Ze kan nog in hoger beroep gaan. Moet ze dat doen? Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk ook naar een video waarin Ingrid Bouterse – Waldring vertelt over de beschuldigingen.

[quads id=1]

In Nederland

NII Suriname schreef het volgende: First lady wint rechtszaak tegen Dini Blokland. De rechtbank in Amsterdam heeft First lady Ingrid Bouterse-Waldring in het gelijk gesteld in de rechtzaak die de presidentsvrouwe tegen Bernadine ‘Dini’ Blokland aanhangig had gemaakt. Blokland deed in april in een video op social media aantijgingen aan het adres van de First lady. Zo beweerde zij dat de presidentsvrouwe de hand zou hebben gehad in een roofoverval op de directeur van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac N.V.

[quads id=1]

Daarbij zou een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen. Blokland beweerde verder dat de edelsteen in Dubai voor US$ 43 miljoen zou zijn verkocht en dat de First lady tegen een investering van US$ 45.000 de leiding bij Glomac N.V. wilde hebben. Zowel de presidentsvrouwe als Glomac-directeur Claudia Griffith sprak deze beweringen tegen.

[quads id=1]

Op 22 april liet de First lady weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen. De zaak diende eerst op 15 mei en op 27 mei volgde de uitspraak. De rechtbank oordeelde dat de door Blokland gedane beweringen onvoldoende feitelijke basis hebben. Blokland moet de video over de ‘Grootste Diamantenroof in de geschiedenis van Suriname‘ verwijderen én het vonnis van de Rechtbank Amsterdam publiceren op haar Facebookpagina. Daarnaast moet zij ook een rectificatie plaatsen op Starnieuws. Zij is ook veroordeeld om de proceskosten te betalen. Het vonnis moet uitgevoerd worden, zelfs indien Blokland in hoger beroep gaat.

Video:

[quads id=1]

[quads id=1]

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland