Opnieuw leerkracht basisschool in Nederland besmet – school per direct gesloten – video

school Nederland
Wauw, het coronavirus glipt toch de scholen binnen. Er is weer een basisschool in Nederland dicht vanwege een leerkracht met het coronavirus.

[quads id=1]

Dit keer gaat het om een school in Amstelveen. De school is gesloten en de kinderen krijgen nu weer thuisonderwijs. Bekijk het bericht voor meer informatie. Misschien moesten ze alle leerkrachten testen voordat de school begon? Of hadden de scholen helemaal nog niet open moeten gaan? In een staat in Canada heeft de minister van onderwijs een drastisch besluit genomen. Hij wil geen enkel risico nemen met de kinderen. De scholen blijven daarom de rest van het jaar gesloten. Bekijk de video daarvan.

[quads id=1]

Basisschool Nederland

At5 schreef het volgende: Basisschool dicht vanwege leerkracht met coronavirus. De Amstelveense basisschool School of Understanding is gesloten omdat een leerkracht positief is getest op corona. Collega’s die langer dan een kwartier en binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en daarom is lesgeven op school niet meer mogelijk.

[quads id=1]

GGD

De basisschool heeft in overleg met de GGD en gemeente besloten om, vanuit organisatorisch oogpunt, voor de hele school over te gaan op thuisonderwijs.

[quads id=1]

‘Gelukkig heeft onze collega uit de onderbouw milde klachten’, vertelt Tijl Koenderink, directeur-bestuurder van de school. ‘In totaal zijn er zes leerkrachten getest op het virus. Bij vijf van hen is het virus niet geconstateerd en is de uitslag van de test dus negatief. Vanmiddag wordt de laatste uitslag van de test verwacht.’

[quads id=1]

Vanuit huis

Rond het einde van deze week verwacht Koenderink dat de basisschool weer open kan gaan. Tot die tijd moeten de leerlingen aan het werk vanuit huis.

Video

Bron: AT5

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland