Video – Toespraak president van Suriname – “Gaat u morgen stemmen.”

Suriname Paramaribo

Video – Zojuist heeft de president het volk toegesproken in een televisie toespraak aan de vooravond van de algemene, vrije en geheime verkiezingen.

[quads id=1]

Hij zegt dat het morgen aan het volk ligt om te bepalen wie Suriname in de komende vijf jaren zal vertegenwoordigen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Geef het door aan een ieder. Ga jij morgen stemmen? Ja toch!

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: President roept op goede reputatie Suriname hoog te houden. De Republiek Suriname heeft sinds 1987, dus reeds 33 jaar, de reputatie van het houden van ordelijke en eerlijke verkiezingen. President Desiré Bouterse doet een beroep op alle partijen én hun ondersteuners om onze goede naam in dit opzicht hoog te houden. In een televisie toespraak aan de vooravond van de algemene, vrije en geheime verkiezingen zegt het staatshoofd dat het morgen aan het volk ligt om te bepalen wie uw soevereine wil in de komende vijf jaren zal vertegenwoordigen.

[quads id=1]

“Het is uw voorrecht om te stemmen,” aldus de president. “Wij mogen onderling van mening verschillen maar wanneer het gaat om de stembusgang, bent U de baas. U bepaalt. Het gaat immers om vrije en geheime verkiezingen,” gaat hij verder. Het staatshoofd zegt dat vanuit de overheid al het nodige wordt gedaan om de vrijheid van handelen en het geheim karakter te waarborgen. “Niemand kan druk op U uitoefenen,” voegt hij eraan toe.

[quads id=1]

Tegen de achtergrond van de huidige COVID-19 crisis zegt het staatshoofd dat wij alle stormen kunnen weerstaan als wij blijven werken vanuit de overtuiging dat de werkelijke macht bij ons volk ligt. President Bouterse: “Ik nodig U nogmaals uit deze macht morgen te tonen, in wijsheid, in rust, in vrede en met respect voor elkaars gezondheid. Gaat u morgen stemmen.”

“Op 26 mei zullen er mensen zijn die juichen en ook mensen die aangeslagen zijn. Dit is normaal. Maar één ding is hierbij zeker: bij elke uitslag zal Suriname gewonnen hebben. Het volk zal, zoals het democratisch hoort, gekozen hebben. Op 26 mei zullen daarom alle gelederen weer gesloten moeten zijn, om samen de opbouw van ons land ter hand te nemen,” aldus het staatshoofd.

[quads id=1]

Hij betreurt ook het heengaan van een lid van de politieke organisatie A20. “We hebben helaas één mensenleven te betreuren tijdens deze campagneperiode. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van het verkeersslachtoffer, als ook naar de A20,” zegt president Bouterse. Hij wenst de Suriaamse gemeenschap, en in het bijzonder de moslims, een hartelijk Ied Mubarak toe.

[quads id=1]

Bekijk hier de video:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland