Moeder van Mark Rutte overleden in Nederland – Hij kon geen afscheid van haar nemen

Rutte Nederland
Triest bericht. De moeder van de Nederlandse Premier. Mark Rutte is overleden. En ook hij kon vanwege de coronamaatregelen geen afscheid nemen van zijn moeder.

Lees het bericht voor meer informatie over de moeder van de Premier. Wij van FamilieNieuws wensen hem veel sterkte met het verlies. Wat een rot periode om iemand te verliezen. Alles in nu zo anders.

Flair online schreef het volgende: Moeder premier Rutte overleden, geen afscheid kunnen nemen door coronamaatregelen. Tragisch nieuws voor premier Mark Rutte (53). Hij heeft afgelopen vrijdag zijn moeder moeten begraven. Maandag maakt hij bekend dat ze op 13 mei is overleden en dat hij haar door de strenge coronamaatregelen niet meer heeft kunnen zien.
Mieke Rutte-Dilling werd 96

Woensdag

In een maandag verschenen verklaring laat Rutte weten: Op woensdag 13 mei overleed onze en mijn lieve moeder Mieke Rutte-Dilling op 96-jarige leeftijd. Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben. Wij hebben inmiddels in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.” De uitvaart vond 22 mei plaats, uiteraard in besloten kring.

De moeder van de premier woonde al enige tijd in een verzorgingshuis in Den Haag. Door de coronamaatregelen die in Nederland zijn genomen om het coronavirus de baas te worden, heeft ook Rutte verdrietig genoeg zijn moeder de laatste weken voor haar dood niet kunnen bezoeken. In april brak er corona in het tehuis uit, maar het virus is in haar geval niet de doodsoorzaak. Vlak voor haar overlijden is ze nog getest op de ziekte.

Rutte was jaren mantelzorger voor zijn moeder. Zijn moeder was al sinds eind jaren tachtig weduwe. Zijn vader was eerder getrouwd met Mieke’s zus, die omkwam in een Jappenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog viel de weduwnaar voor de behoorlijk jongere Mieke. Hij had al drie kinderen en kreeg er met haar nog eens vier.

Broer verloren

Mark Rutte, wiens oudste zus 35 jaar ouder is, was het jongste kind en werd geboren toen zijn vader 58 was. Eind jaren tachtig overleed een broer van de premier aan Aids, later verloor hij ook nog een zus.

Bron: Flaironline