Kinderen in Nederland behandeld voor Kawasaki-achtige ziekte – video

Nederland kinderen
Video – Koorts rode ogen en rode handpalmen. Een aantal mogelijke symptomen van de ziekte. Wereldwijd worden kinderen ziek. De ziekte lijkt een beetje op de Kawasaki ziekte. Dat is een zeer zeldzame ziekte. De ziekte lijkt nu iets vaker op te duiken.

[quads id=1]

Nederlandse ziekenhuizen laten weten dat ze in de afgelopen periode een aantal kinderen behandeld hebben voor deze ‘nieuwe’ ziekte. Enkelen belandden zelfs op de ic. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk naar de verschillende video over deze ziekte bij kinderen. Is het toeval dat de meeste kinderen antistoffen van het coronavirus in het bloed hebben, of zal er toch een verband zijn?

[quads id=1]

Ziekenhuis Nederland

Nu.nl schreef het volgende: 20 kinderen behandeld voor Kawasaki-achtige ziekte, relatie met coronavirus. Nederlandse ziekenhuizen hebben in de afgelopen periode twintig kinderen behandeld voor een Kawasaki-achtige ziekte, laat voorzitter Károly Illy van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) maandag aan NU.nl weten na berichtgeving van de NOS. Bij elf van deze kinderen zijn antistoffen tegen het coronavirus aangetroffen.

Verband met Corona

Volgens de NVK bestaat er een verband tussen het coronavirus en de ziekte die de kinderen hebben. “Het is alleen niet duidelijk welke relatie”, aldus Illy.

[quads id=1]

De kinderen hebben symptomen die deels overeenkomen met de ziekteverschijnselen die horen bij de ziekte van Kawasaki. Enkelen belandden op de ic, maar zijn inmiddels ontslagen.

Koorts

Bij de ziekte van Kawasaki kan koorts optreden en zijn de handpalmen en voetzolen rood. Vooral jonge kinderen krijgen deze ziekte, al is het niet bekend hoe ze ziek worden.

[quads id=1]

De Kawasaki-achtige ziekte die aan het coronavirus gelinkt lijkt, is niet alleen in Nederland opgedoken. Ook in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten is melding gemaakt van een Kawasaki-achtige ziekte bij kinderen die ook antistoffen tegen het coronavirus hebben.

Illy meldt aan NU.nl dat Europese collega’s gezamenlijk onderzoek doen.

Video:

Nu.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland