President spreekt volk toe om 20.00 uur – verkiezingen Suriname ! Video

Suriname Paramaribo

U wordt hierbij allen uitgenodigd om straks om 20.00 naar de toespraak van de president te luisteren! Blijft u hiervoor mede afgestemd op FamilieNieuws! Lees het officiële bericht van de regering

[quads id=1]

Er wordt heel wat vals nieuws doorgegeven op social media: De president gaat hierop in tijdens een zojuist gehouden toespraak. De verkiezingen van morgen gaan gewoon door, de grenzen zijn NIET open en stemmen zonder ID is NIET mogelijk. Bekijk de video en geef het door aan een ieder! Het is belangrijk dat een ieder op de hoogte is en zich houdt aan de regels van het Onafhankelijk Kiesbureau. Tot straks!

[quads id=1]

Bekijk hier een officieel bericht vanuit de regering. President Bouterse: “De verkiezing gaan gewoon door!”. De Algemene-, Vrije-, en Geheime Verkiezingen die gepland staan voor morgen, 25 mei 2020, zullen normaal voortgang vinden. Dit heeft president Desiré Bouterse bekendgemaakt op 24 mei 2020. “Men probeert heel veel verwarring te stichten.” Het staatshoofd reageert hiermee op geruchten, over onregelmatigheden rondom de verkiezingen, die de ronde doen.

[quads id=1]

Er wordt onder andere een vals bericht verspreidt waarin wordt beweerd dat het staatshoofd gezegd zou hebben dat mensen zonder identiteitsbewijs hun stem kunnen uitbrengen. “Het Onafhankelijk Kiesbureau heeft haar regels. Het is bekend, nationaal zowel internationaal. Wij dienen ons te houden aan de regels van het Onafhankelijk Kiesbureau. Stemmen zonder een identiteitsbewijs is onmogelijk”, benadrukt het staatshoofd.

[quads id=1]

Er is ook een ander bericht in de media waarin wordt aangegeven dat de grenzen zijn opengesteld en dat er besmettingsgevaar ontstaat. “Het is natuurlijk een ernstige zaak. De grenzen in het westen, oosten en zuiden zijn voor de mensen uit de crisisgebieden absoluut afgegrendeld. Vanuit onze verantwoordelijkheid hebben wij het COVID-19 Team geïnformeerd om voor ons nader te onderzoeken wat hier allemaal van waar is. We weten dat er krachten zijn achter de schermen die proberen de verkiezingen te frustreren. De verkiezingen gaan gewoon door!”

[quads id=1]

“Alleen indien het COVID-19 Team mij rapporteert dat deze geruchten ten aanzien van het vrijelijk oversteken of overlopen van mensen vanuit de gebieden welke absoluut gevaarlijk zijn voor Suriname zullen wij drastische maatregelen zeker moeten nemen, maar de verkiezingen gaan gewoon door!”

Naast het statement van hedenmiddag spreekt het staatshoofd Z.E. Desiré Delano Bouterse vanavond 24 mei 2020, omstreeks 20:00 uur het Surinaamse volk toe, aan de vooravond van de verkiezingen van 25 mei 2020. U kunt dit volgen op kanaal 8.2 en 8.3.

[quads id=1]

Bekijk hier de video met de zojuist gehouden statement van de president: