82 besmettingen tijdens 1 kerkdienst (Duitsland) – RIVM Nederland 11 nieuwe doden – video’s

Nederland Kerk

In Duitsland mogen sinds 1 mei kerkdiensten gehouden worden en dat is in Frankfurt goed mis gegaan. Tijdens 1 dienst zijn 82 mensen besmet geraakt. In Nederland mogen de kerken vanaf 1 juni ook weer open. Maar gelukkig mogen er maximaal 30 mensen in de kerk zitten. Bekijk de video’s over het drama in Duitsland.

[quads id=1]

Inmiddels zijn de nieuwe cijfers van het RIVM Nederland ook bekend gemaakt. Het gaat heel goed in Nederland. Houden zo! Bekijk het bericht en geef het door aan belanghebbenden. In Suriname worden sommige kerkdiensten ook online weergegeven en bepaalde pastors (zie video van EBGS stadszending en Steve Meye) geven diensten vanuit hun huiskamer via social media. Zijn jullie daar ook blij mee of gaan jullie toch liever echt naar de kerk?

[quads id=1]

Kerk Duitsland

De Telegraaf schreef het volgende: Corona-uitbraak in Duitse kerk: 82 besmettingen in één dienst. Meer dan 80 kerkgangers in de Duitse stad Frankfurt zijn ondanks strenge hygiënemaatregelen besmet geraakt met het coronavirus. Het zou mis zijn gegaan tijdens een dienst op 10 mei, melden lokale media. Aanvankelijk werden 40 besmettingen gemeld door de autoriteiten, maar dat aantal liep in de loop van zondag met 42 op naar 82.

1 mei

[quads id=1]

Sinds 1 mei mogen kerkdiensten onder strenge voorwaarden weer doorgaan. Zo mag er bijvoorbeeld ook geen collectezakje worden doorgegeven.

Ondanks de vele besmettingen maken de meeste kerkgangers het goed. Eén persoon zou in het ziekenhuis zijn opgenomen. Volgens de lokale autoriteiten hield de kerk zich aan de richtlijn van 1,5 meter afstand tussen mensen die niet uit hetzelfde gezin komen. Hoe er dan toch zoveel besmettingen hebben kunnen plaatsvinden, is onduidelijk. Ook zou er tijdens de dienst niet gezongen zijn. Volgens lokale media is er bij andere diensten geen verspreiding van het virus geweest.

[quads id=1]

De getroffen kerkgemeenschap heeft alle bijeenkomsten voorlopig afgelast. Diensten zijn alleen nog online te volgen.

Kerken in Nederland

In Nederland mogen vanaf 1 juni weer kerkdiensten worden houden waar maximaal 30 mensen bij aanwezig zijn.

RIVM Nederland

Nederland kerk

RIVM schreef het volgende: Update 24 mei 2020. Vandaag zijn er 13 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 11 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Meer dan 45.000 besmettingen

Tot nu toe zijn er 45.236 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

[quads id=1]

Bron: RIVM & Telegraaf Nederland

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland