Weer leerkracht van (andere) basisschool Nederland besmet – school blijft wel open – video

school Nederland
De scholen in Nederland zijn nog maar net open en er is alweer een tweede school waar het coronavirus is geconstateerd bij een leerkracht. Dit is niet zo prettig: De leerkracht is thuisgebleven, maar de school blijft wel gewoon open.

[quads id=1]

De andere school waar eerder deze week 4 leerkrachten besmet bleken te zijn sluit per direct!. Alle kinderen krijgen onderwijs op afstand. Bekijk het bericht voor meer informatie. Veel ouders op de school zouden hun kind sowieso thuishouden. Zou jij dat ook doen?

[quads id=1]

Basisschool Nederland

www.1limburg.nl schref het volgende: Coronabesmetting op Roermondse basisschool: geen sluiting. Een medewerker van basisschool De Brink in de wijk Hoogvonderen in Roermond blijkt besmet te zijn met het coronavirus. De GGD is een contactonderzoek gestart.

De medewerker heeft in de afgelopen weken direct contact gehad met leerlingen van één specifieke groep. De school blijft vooralsnog open en er worden (nog) geen leerlingen thuis gehouden.

Geïnformeerd

[quads id=1]

Het schoolbestuur heeft vrijdag de ouders van de leerlingen geïnformeerd. Een dag eerder was gebleken dat de medewerker het virus had opgelopen. De medewerker zou ‘heel milde klachten’ hebben en blijft de komende twee weken thuis.

Geen sluiting

Uit het contactonderzoek van de GGD moet blijken of de medewerker ook collega’s besmet heeft. Hoeveel mensen door de GGD gemonitord worden, is niet bekend. Volgens de protocollen van de GGD is het (nog) niet nodig om de school te sluiten of leerlingen preventief thuis te houden.

[quads id=1]

De school was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Eerdere besmettingen op een school

Basisschool De Veldhof in Eygelshoven sluit komende week wel de deur voor leerlingen. Met vier besmette personeelsleden en een aantal docenten thuis in quarantaine, lukt het volgens de GGD Zuid-Limburg niet om op school les te geven. In plaats daarvan wordt het digitaal lesgeven weer opgepakt, zoals ook enkele weken gebeurde. Er zijn gelukkig niet meer mensen besmet geraakt. Dat zegt de GGD op haar website

[quads id=1]

Bron: 1Limburg

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland