20.000 nieuwe besmettingen in Brazilië binnen 24 uur – video’s

Brazilië Suriname
Hartverscheurende beelden afkomstig van onze buren. P.s. Kijk naar de foto. Dat zijn de gaten in de grond die snel gegraven zijn voor de vele lijken. Triest. Het gaat nog steeds niet goed in Brazilië. Eerlijk gezegd: Het gaat verschrikkelijk slecht. Binnen 24 uur zijn er 20.000 nieuwe besmettingen bij geteld. Het totaal aantal besmettingen is nu meer dan 330.000. Brazilië heeft na de Amerika de meeste coronabesmettingen ter wereld. In Amerika zijn er bijna 1,6 miljoen besmettingen geteld.

[quads id=1]

Dat is zorgelijk. Ook voor ons in Suriname. Sommige Brazilianen verruilen namelijk hun land graag voor het veilige, gezonde en luxe Suriname. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de vele nieuwe en soms trieste video’s. Zal de president daar nog steeds denken dat ‘corona maar een griepje is’?

[quads id=1]

Brazilië

De Telegraaf schreef gisteren het volgende: Het aantal mensen in Brazilië dat besmet is met het coronavirus is de afgelopen 24 uur gestegen met circa 20.000 en bedraagt nu ruim 330.000. Daarmee neemt het Zuid-Amerikaanse land wereldwijd plek 2 in qua besmettingen. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer ziektegevallen, bijna 1,6 miljoen.

1000 overleden in een dag

[quads id=1]

Het afgelopen etmaal zijn ruim duizend Brazilianen overleden aan de gevolgen van de longziekte. Sinds het begin van de uitbraak stierven 21.048 inwoners, aldus het ministerie van Volksgezondheid. Het werkelijke aantal geïnfecteerden en doden ligt vermoedelijk veel hoger, omdat het land pas laat is begonnen met testen.

WHO

Brazilië Suriname

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei vrijdag dat Zuid-Amerika het nieuwe epicentrum is geworden van het coronavirus. Binnen dat continent is Brazilië „het zwaarst getroffen”, aldus Mike Ryan van de WHO op een persconferentie. Ryan maakt zich vooral zorgen om Brazilië, dat het malariamedicijn hydroxychloroquine grootschalig wil gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. Vrijdag wees nieuw onderzoek erop dat het medicijn alleen maar extra gevaren met zich meebrengt en niet werkt tegen het virus.

[quads id=1]

Griepje

Om het virus in te dammen, hebben meerdere Braziliaanse gouverneurs en burgemeesters strenge maatregelen ingesteld. President Jair Bolsonaro is daar fel tegenstander van. Hij noemde de ziekte eerder een „griepje” en vreest dat de maatregelen rampzalige gevolgen kunnen hebben voor de economie.

Afrika

Afrika is volgens de WHO het minst getroffen continent. Wel zagen negen Afrikaanse landen het sterftecijfer deze week met zeker de helft stijgen ten opzichte van die daarvoor. Het relatief lage aantal coronadoden in Afrika heeft vermoedelijk te maken met het feit dat ongeveer de helft van de totale bevolking 18 jaar of jonger is. Kinderen verspreiden het virus nauwelijks.

[quads id=1]

Bekijk de nieuwe video’s voor extra informatie:

[quads id=1]

Bron: De Telegraaf

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland