Video – 24 en 25 mei GEEN ‘avondklok’ in Suriname

verkiezingen Suriname

Bekijk hier de video van de president: Het Staatshoofd heeft zojuist de maatregelen in verband met verkiezingen gepresenteerd. Over enkele dagen gaat Suriname naar de stembus. Een aantal maatregelen zijn aangepast.

[quads id=1]

Zo zal op 24 en 25 mei de partiële lockdown opgeschort worden. Dat wil zeggen dat de avond lockdown vanaf middernacht van zondag op maandag – tot dinsdag in de ochtend tijdelijk niet zal gelden. Bekijk het bericht om te lezen wat er nog meer gezegd is en deel het met een ieder!!

[quads id=1]

NII Suriname schreef het volgende: President Bouterse presenteert maatregelen in verband met verkiezingen. Over enkele dagen gaat Suriname naar de stembus. De afgelopen weken is de Regering continu bezig geweest om te garanderen dat de verkiezingen doorgang kunnen vinden, en wel op maandag 25 mei 2020.

Met inachtneming van de overwegingen wil de Regering eenieder zoveel mogelijk in staat stellen om hun democratisch recht uit te oefenen. Alle stemgerechtigden die zich op maandag 25 mei in Suriname in quarantaine bevinden, zullen dan ook in de gelegenheid gesteld worden om hun stem uit te brengen. Het Nationaal COVID-19 Management Team zal de instructies hiertoe communiceren met deze groep.
[quads id=1]

Op 24 en 25 mei zal de partiële lockdown opgeschort worden. Dat wil zeggen dat de avond lockdown vanaf middernacht van zondag op maandag – tot dinsdag in de ochtend tijdelijk niet zal gelden. Op dinsdag 26 mei om 23:00 uur zal de partiele lockdown weer regulier gelden. Dit met dien verstande dat de overige gezondheidsmaatregelen ook gedurende de verkiezingen van kracht blijven, zoals de sociale afstand van minimaal 1,5 meter en de reguliere hygiëne maatregelen.

[quads id=1]

Het luchtruim voor binnenlandsverkeer wordt per vrijdag 22 mei 2020 opengesteld. Personen- en vrachtverkeer binnen Suriname wordt mét inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen toegestaan.

Ten aanzien van de grensgebieden is besloten dat de grenzen gesloten blijven; oversteken van of naar de buurlanden is dus niet toegestaan. Bewegingen aan de Surinaamse zijde via de rivier en over land zullen wel worden toegestaan. Verder zullen de checkpoints op de strategische posities gehandhaafd blijven.

De afgelopen week zijn er door het COVID-team gesprekken gevoerd met de diverse sectoren. De gewijzigde richtlijnen worden door het Nationaal COVID-19 Management Team toegelicht.

“Suriname, we staan op een belangrijk punt. Niet alleen omdat wij onze stem zullen doen gelden, maar ook omdat wij naar een nieuwe fase van aanpassing van maatregelen gaan”, sprak het staatshoofd.

President Desiré Bouterse roept de gemeenschap op om de voorzorgsmaatregelen vanwege COVID-19 te allen tijde in acht te nemen, zeker ook op de dag van de verkiezingen op 25 mei 2020.

[quads id=1]

Het staatshoofd vraagt eenieder de COVID-19 gerelateerde aanwijzingen bij de stembureaus op te volgen. “Laat u zich niet afleiden door onjuiste berichtgeving. Ik wil u meegeven dat u erop kunt vertrouwen dat de verkiezingsorganisatie alles in het werk stelt; dat men de afgelopen weken dag en nacht werkt; om u in de gelegenheid te stellen om veilig uw stem uit te brengen. Blijft u daarom in dit specifieke geval niet thuis, maar gaat u stemmen”, klinkt de oproep.

President Bouterse drukt de burgerij op het hart maandag onder de gegeven omstandigheden extra geduldig, respectvol en verantwoordelijk met elkaar om te gaan.

[quads id=1]

Video:

Bekijk een eerdere video met uitleg:

Bron: NII Suriname
https://www.deboodschap.today/president-bouterse-presenteert-maatregelen-in-verband-met-verkiezingen/