Ik ga langzaam dood van binnen – brief van Marianne uit Paramaribo

ziek Paramaribo
Wat doe je als je voelt dat je langzaam doodgaat van binnen? Wat doe je als je midden in een pandemie thuis zit en geen kant op kan? De 29-jarige onderwijzeres Marianne uit Paramaribo is radeloos. Ze is ziek. Wordt steeds zieker maar ze wordt niet geholpen.

Ze heeft ons geschreven en ze hoopt dat ze geholpen kan worden. Lees haar wanhopige brief en geef haar verhaal door aan een ieder, wellicht kan het de juiste mensen bereiken. Misschien wel een arts of een deskundige die haar verder kan helpen. Want Marianne wil niet gaan zitten wachten totdat ze straks misschien niet meer kan genezen. Hebben jullie deze ziekte misschien ook gehad of kennen jullie iemand met dezelfde klachten? Misschien hebben jullie dan wat advies voor haar?

Getrouwde vrouw uit Paramaribo

Lees ook: Bezorgde moeder uit Paramaribo – Zijn onze kinderen wel veilig op school of op de crèche?

Hallo familie nieuws, ik wil graag mijn verhaal met jullie en uw lezers delen. Ik ben Marianne uit Paramaribo. Een getrouwde vrouw van 29 jaar. Het jaar 2020 heeft mij heel veel verdriet toe gebracht. Ik heb in een maand 2 familieleden en 2 vrienden begraven en dat heeft me heel veel pijn gedaan.

Besmette patiënt in Suriname

In maart kwamen de eerste Covid- 19 patiënt in Suriname dit heeft me heel veel gestress en in deze periode begon ik last te krijgen van kriebels in mijn keel en vermoeidheid zoals je weet dit zijn symptomen van covid-19. Ik begon me zorgen te maken want je wordt niet zomaar getest indien je uit het buitenland komt of in contact komt met iemand van het buitenland, dus ik dacht het komt goed is maar een griepje, tot dat mijn keelpijn en vermoeidheid toenam dat praten zelfs moeilijk werd heb ik besloten weer naar de arts te stappen die mij verder verwees naar een K.N.O (keel, neus en oor) specialist, daar aangekomen werd er naar me keel gekeken en de arts zei dat me keel prima is.

Mijn klachten

Lees ook: Binnengekomen vraag: Ik zoek een goede tandarts in Paramaribo – Suriname

De arts vroeg aan mij wat mijn klachten zijn en ik zei het volgende: ik heb een brandende keel en ik wordt er hees van, daarnaast heb ik pijn op me borstkas en ik moet vaak oprispen, ik voel me gepropt van binnen ik kan niet makkelijk eten want slikken gaat moeilijk. Hij legde mij toen uit dat ik laryngopharyngale reflux heb. (lees hier wat dat is)

Advies van de specialist

Ik werd dan geadviseerd om op me voeding te letten en geen junkfood en vettige voedsel te eten daarnaast mag ik ook geen soft drinks of sap, uitsluitend water drinken, en geen chocolade en zoetigheid gebruiken. En ik moest 3 uren voor het slapen gaan niets meer naar binnen meppen en ik moet met mijn hoofd in elevatie stand slapen zodat die maagzuur niet naar me slokdarm stroomt.

Ik heb dit een week gedaan maar het werd erger dus ik ben gaan Googlen wat dit eigenlijk is en hoe ernstig het is. Ik heb dan veel over maagzuur reflux gelezen en dat is namelijk dat je te veel of te weinig maagzuur heb waardoor je eten niet goed verteerd wordt en kortom dat je maagzuur terug naar je slokdarm stroomt en zo krijg je last van keelpijn en een hese stem want je stembanden worden aangetast.

Paniek

Lees ook: Video – Mijn broer is meerdere keren geschoten, mishandeld en bestolen in zijn taxi te Paramaribo

Nadat ik een heleboel gelezen hebt hierover dat als het niet behandeld wordt dat het erger wordt en je kan keelkanker oplopen. Toen ik dat las begon ik te huilen want ik blijf maar met dezelfde klachten en het wordt maar niet beter, ik belde mijn beste vriendin voor advies en zei gaf aan om Rennie defatine te proberen dus heb ik gekocht bij drogisterij en dit heeft een beetje voor een verlichting van de Symptomen gezorgd waardoor ik die avond na een maand onverstoord heb kunnen slapen. Maar de komende dagen werkte het niet meer het werd juist erger, dus ben ik ermee gestopt. Ik heb ook Omeprazol Auro 20 mg gehad van mijn huisarts maar die maakte het nog erger ik kreeg krampen in me buik en arm dus ben ik ermee gestopt. Ik ben gelijk na mijn diagnose over gestapt naar plant aardige voedsel en lage koolhydraten dieet. Maar dat helpt ook niet want slikken gaat nog steeds moeilijk.

Ziekenhuis
ziek Paramaribo
Voorbeeldfoto van Nyomi Marcela (Photo by Barry Brecheisen/WireImage)

Verdere onderzoek in Suriname over de verschillende behandelingen voor patiënten met Maagzuur reflux klachten
Ik begon dan te onderzoeken op het internet hoe dit in Suriname behandeld wordt , want ik wil niet zitten hiermee tot dat het te laat is (ernstige situatie behandelen) dus ik ben gaan onderzoeken en ik vond dat er alleen in Academische ziekenhuis en Diakonessen ziekenhuis je een echo- endoscopie kan doen maar niets over een behandeling bij serieuze complicaties want mijn klachten worden met de dag erger en niet beter.

Minder stressen

Lees ook: ‘Onze vader is doodgegaan door nalatigheid van de thuiszorg in Paramaribo’ – gezondheidszorg Suriname Update!

Mijn huisarts wilt mij nog niet verwijzen hij zei dat ze me niet gaan helpen pas als het erger wordt. Dus ik zit nu thuis midden in een Pandemie met zoveel pijnen. Slapen en eten is voor mij een nachtmerrie want ik krijg dan het meest pijn bij het slikken en slapen. Ik zit vaak te denken ga ik dood hiervan als er geen hulp is voor mij? Ik moet minder stressen van de arts maar niets help en ik voel me zo verlaten want niemand kan me helpen met deze pijnen. Zelfs mijn man wordt er verdrietig van want hij kan me niet helpen, mijn huishouding gaat achter uit want ik word snel vermoeid.

Onderwijzeres

Lees ook: Mijn zoon heeft Gramoxone gedronken. Hij is in het ziekenhuis Paramaribo overleden. Help me AUB!

Ik zit in het onderwijs dus ik ben nu thuis online lessen aan het verzorgen. Maar ik zoek naar een oplossing en Advies hoe hiermee om te gaan . Kan iemand mij aub verder helpen? Ik ben radeloos en ik wil echt niet nog zieker worden of erger. Ik ga langzaam dood van binnen: Misschien kan iemand me helpen met de volgende antwoorden: Is er Maagzuur reflux behandeling in Suriname? Wat voor operatieve mogelijkheden zijn er bij ernstige gevallen? Waar kan ik naar toe? Kunnen jullie mijn vraag doorgeven en delen met anderen. Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen. Vriendelijke groeten, Marianne

Disclaimer: Wij van FamilieNieuws hebben de vraag van Marianne gepubliceerd. Zij heeft het aan ons gevraagd. Dit is haar eigen persoonlijke ervaring en niet van ons. Heb je ook een ervaring die je wilt delen? Stuur ons jouw verhaal!

p.s. Volg je FamilieNieuws.com al? We hebben al meer dan 116.000 volgers. Bij ons vindt je namelijk het laatste nieuws uit Paramaribo Suriname en Nederland. Plaats hier ook GRATIS een overlijdensbericht en andere familieberichten zoals felicitaties etc. Lees bij ons ook echte, persoonlijke en intieme familie verhalen. Adverteren bij ons? Dat kan <3

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland