Trump slikt omstreden medicijn – RIVM Nederland: 33 doden – Video’s

Trump Nederland

Huisarts Rob Elens uit Nederland: “Corona mag blijkbaar niet genezen, want iedereen moet aan de vaccins.” Dat zegt de arts die voorstander is van het medicijn dat de Amerikaanse president Trump ook slikt tegen het coronavirus.

[quads id=1]

Veel andere deskundigen zijn het hier niet mee eens. Bekijk het bericht en de video’s erover. Het RIVM Nederland meldt zojuist 33 doden. In Nederland gaat het dus redelijk goed. Snappen jullie president Trump wel? Voorkomen is beter dan genezen. Of speelt hij een gevaarlijk spelletje?

Trump slikt medicijnen tegen corona

AD Nederland schreef het volgende: Donald Trump: Ik slik anti-malariamiddel tegen coronavirus. Van de week maakte de Amerikaanse president bekend dat hij al enige tijd het middel als voorzorg gebruikt om de symptomen te onderdrukken, mocht hij corona krijgen. ,,Ik wil dat de mensen van dit land zich goed voelen. Ik wil niet dat ze ziek worden.”

[quads id=1]

Trump neemt het antimalaria-medicijn in combinatie met een zinksupplement. Hiervan is de werking nog niet bewezen, er zijn zelfs studies die uitwijzen dat behandeling met het medicijn een negatief effect heeft. De malariamiddelen kunnen volgens onderzoek ernstige hartritmestoornissen veroorzaken bij coronapatiënten, in sommige gevallen met dodelijke afloop. Daarnaast zijn lever- en nierproblemen, zenuwcelbeschadiging met epileptische aanvallen als gevolg en een laag bloedsuikergehalte bekende bijwerkingen.

Niet gebruiken!

Nederlands advies na uitspraken Trump: ‘Gebruik geen malariamedicijn tegen corona’

[quads id=1]

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) roept op het malariamedicijn hydroxychloroquine niet zomaar te gebruiken tegen corona. Risico’s zijn er daarentegen wel, stelt het CBG. ‘Hydroxychloroquine kan ernstige hartritmestoornissen veroorzaken, in sommige gevallen met dodelijke afloop. (…) Ook het antibioticum azitromycine kan hartritmestoornissen veroorzaken. Daarom is de combinatie van deze twee medicijnen extra risicovol’, meldt het college in een verklaring.

,,We begrijpen de zorg van iedereen en de noodzaak om snel een medicijn of vaccin tegen corona te hebben”, zegt CBG-voorzitter De Boer. ,,Maar dan moet er wel bewijs zijn voor de werking. Je wil niet het risico lopen dat het middel meer schade toebrengt dan de ziekte zelf.”

Positief

Een Limburgse huisarts Rob Elens is juist positief hierover. Hij is een petitie gestart om het medicijn breed toe te staan in de zorg. Elens boekte er bij zijn patiënten naar eigen zeggen successen mee, tot de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hem verbood om met de ‘onbewezen’ behandeling verder te gaan.

Inmiddels zijn de nieuwe cijfers van het RIVM bekend
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

[quads id=1]

Update 20 mei 2020
Vandaag zijn er 14 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 33 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.447 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Bekijk de video’s

[quads id=1]

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland