SRD 1.000, – extra kinderbijslag geldt NIET voor ambtenaren in Suriname – video

akb Suriname
Mensen in Suriname. Even opletten: Er is enige onduidelijkheid ontstaan in wie wel of niet in aanmerking komt voor SRD 1.000, – extra kinderbijslag per huishouden vanuit het COVID-19 Noodfonds.

[quads id=1]

Het geldt niet voor ambtenaren. Maar er is wel iets anders geregeld voor de ambtenaren. Bekijk het bericht en de video voor meer informatie en geef het door aan een ieder! Dan zijn ze op de hoogte!

[quads id=1]

Kinderbijslag Suriname

COvid-19 Suriname website schreef het volgende: SRD 1.000, – extra kinderbijslag. Er is enige onduidelijkheid ontstaan in wie wel of niet in aanmerking komt voor SRD 1.000, – extra kinderbijslag per huishouden vanuit het COVID-19 Noodfonds.

Niet voor ambtenaren

Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting benadrukt dat het in deze uitsluitend gaat om personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen. Het geldt dus niet voor ambtenaren.
[quads id=1]

Er is een verschil tussen Algemeen Kinderbijslag (AKB) en Kinderbijslag (KB). AKB wordt uitgekeerd aan personen die niet via hun werkgever kinderbijslag ontvangen en zich hebben geregistreerd bij het Ministerie Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Samen met het salaris

Kinderbijslag (KB) wordt uitgekeerd aan ambtenaren die dit jaarlijks kunnen aanvragen. Kinderbijslag wordt samen met het salaris gestort. De COVID-19 Noodfonds maatregel van SRD 1.000, – per huishouden wordt uitsluitend uitgekeerd aan de groep die geregistreerd staat bij het Ministerie van SOZAVO.

[quads id=1]

SRD 750 per maand

Dit geldt dus niet voor ambtenaren. Voor de ambtenaren geldt dat de heffingskorting voor belastingen, van SRD 125 verhoogd is naar SRD 750 per maand.-.

Bekijk ook de video van de straat erover:

Bron: Covid-19 Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland