Slachthuis in Nederland onmiddellijk gesloten: 45 werknemers besmet – video

slachthuis Nederland
Een groot slachthuis in Nederland is per direct gesloten! 45 van de 212 geteste werknemers blijken besmet te zijn met het coronavirus. In totaal werken er 600 mensen. De rest moet nog getest worden.

[quads id=1]

Wereldwijd vinden er besmettingen plaats in de sector. In Nederland ligt de vleesverwerkende industrie onder een vergrootglas. Een ramp voor de slachterijen. En voor de familieleden van de zieke mensen. En voor de familieleden van de zieke mensen. Want ook zij lopen nu extra risico!! Meer informatie in het bericht en bekijk de videoreportage hierover

[quads id=1]

Slachthuis Nederland

NoordHolandsDagblad Nederland schreef het volgende: Slachthuis in Nederland per direct dicht vanwege corona. Een slachthuis in Groenlo van slachter en vleesverwerker Vion is per direct gesloten vanwege een uitbraak van het nieuwe coronavirus, bevestigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Positief getest

Van de 212 geteste medewerkers zijn er 45 positief getest op het longvirus. “Wij kregen van de GGD bericht over de testuitslagen”, meldt een woordvoerder van de NVWA. “Daarop hebben wij onze dierenartsen ter plaatse de opdracht gegeven om het werk neer te leggen.

Niet geslacht worden

[quads id=1]

Zij zijn daar om toe te zien op de naleving van regels omtrent dierenwelzijn en voedselveiligheid. Als zij niet aanwezig zijn, kan er niet geslacht worden en ligt het bedrijf dus stil.”

GGD

De NVWA heeft melding gedaan bij de Inspectie SZW (voorheen de arbeidsinspectie). Die houdt de situatie bij het Achterhoekse abattoir samen met de GGD in de gaten.

[quads id=1]

Bekijk hier een video omtrent corona in andere slachthuizen:

Bron: NoordHolandsDagblad

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland