Oversterfte sinds de pandemie hoger bij ‘buitenlanders’ in Nederland – video’s

Nederland overleden
Er gaan sinds de corona uitbraak meer Surinamers, Turken, Marokkanen, Polen etc. dood in Nederland. Nederlanders met een migratie achtergrond lijken het zwaarder te hebben.

[quads id=1]

Dit is overigens niet alleen zo in Nederland. De afro-gemeenschap in Amerika heeft nu 3 keer meer kans om te overlijden. Hoe zal dat komen? Is de informatie misschien niet duidelijk genoeg, begrijpen ze het niet of nemen ze het allemaal niet zo serieus? Misschien zijn ‘buitenlanders’ wel vatbaarder voor corona? Of heeft het te maken met de economische omstandigheden? Meer hierover in het bericht en kijk ook naar de video’s. Ook Oprah Winfrey discussieert erover.
P.s. Met buitenlanders bedoelen wij: Nederlanders met een buitenlandse achtergrond

[quads id=1]

Nederlanders met migratie achtergrond

Nu.nl schreef het volgende: Oversterfte sinds corona hoger bij Nederlanders met migratieachtergrond. Sinds het begin van de corona-uitbraak in Nederland is de oversterfte relatief hoger bij mensen met een migratieachtergrond dan bij mensen zonder zo’n achtergrond, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer overleden

Tijdens de eerste zes weken van de uitbraak overleden 38 procent meer mensen met een Nederlandse achtergrond. Dit lag relatief hoger voor mensen met een niet-westerse (47 procent) en westerse migratieachtergrond (49 procent). Onder mensen met een westerse migratieachtergrond vallen bijvoorbeeld seizoenswerkers uit Oost-Europa.

[quads id=1]

Het CBS publiceerde vrijdag de oversterftecijfers van de eerste zes weken van de corona-uitbraak. Sinds de uitbraak zijn bijna negenduizend mensen meer overleden dan gebruikelijk zou zijn voor deze periode.

Van deze negenduizend sterfgevallen hadden 1.260 mensen een migratieachtergrond. Dat komt neer op 14 procent, terwijl ruim 24 procent van de bevolking in Nederland een migratieachtergrond heeft.

Andere landen

[quads id=1]

Nederland overleden
Voorbeeldfoto van en.as.com
Amerika

De verschillen zijn daarmee minder groot dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, waar de Afro-Amerikaanse gemeenschap onevenredig hard wordt getroffen door het virus. Zij zouden drie keer zoveel kans hebben te overlijden door de gevolgen van het virus.

Engeland

[quads id=1]

Ook in het Verenigd Koninkrijk lijken mensen met een migratieachtergrond kwetsbaarder voor het virus. Zij worden relatief vaker opgenomen opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19. De Britse overheid onderzoekt momenteel hoeveel vaker mensen uit deze groep komen te overlijden door de gevolgen van het virus.

Bekijk hier wat video’s erover:

Lees onderstaand artikel voor meer informatie. Zeer interessant:

Bron: NU.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland