Het gaat niet goed in Brazilië – 271.628 besmettingen en bijna 18.000 doden – video’s

Brazilië Suriname
Suriname maakt zich zorgen om de mensen die illegaal het landen binnen komen. Onze ogen zijn sterk gericht op Brazilië. En dat is terecht. Het land ligt vlak naast ons en het gaat helemaal niet goed daar! Er zijn weer een record aantal mensen met het coronavirus overleden. In 1 dag zijn er meer dan 1000 doden gemeld en er zijn meer dan 17.000 nieuwe besmettingen bij gekomen. Binnen 24 uur!! Dat is erg! Dag en nacht worden er lichamen begraven. De wanhopige mensen vertellen erover. Bekijk de video’s .

[quads id=1]

Brazilië staat hiermee op de derde plaats van zwaarst getroffen landen! Iedereen besmet elkaar daar! Het is niet vreemd als mensen proberen te vluchten naar het ‘veilige’ Suriname.

[quads id=1]

Lieve mensen, we moeten echt de grenzen in de gaten houden. Het gaat goed in Suriname. Laten we dat zo houden. Maak gebruik van het meldnummer als u weet dat illegalen in ons land vertoeven. Niet omdat je racistisch en veroordelend bent. Maar deze mensen moet onderzocht worden want er is een kans dat ze de ziekte mee hebben genomen: Voorkomen is beter dan genezen.

Brazilië

Nu.nl schreef het volgende: Recordaantal van meer dan duizend coronadoden op een dag in Brazilië. Brazilië heeft dinsdag (lokale tijd) meer dan 1.179 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus geregistreerd, meldt het Braziliaanse ministerie van Gezondheid. Het is het tot nu toe grootste aantal sterfgevallen in een dag tijd.

[quads id=1]

Duizenden mensen overleden

In Brazilië zijn nu in totaal 17.971 mensen overleden aan COVID-19. Alleen al in de staat São Paulo werden dinsdag 324 doden gerapporteerd. Let wel: Er wonen meer dan 200 miljoen mensen in het land.

Dinsdag werd ook het grootste aantal nieuwe besmettingen bevestigd sinds het virus in februari uitbrak in Brazilië: 17.408. In totaal zijn er nu 271.628 vastgestelde besmettingen in het land.

[quads id=1]

Sinds maandag hebben volgens Johns Hopkins University wereldwijd alleen de Verenigde Staten en Rusland nog meer besmettingsgevallen. Er zijn wereldwijd vijf landen waar op dit moment meer overlijdensgevallen bekend zijn: de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk.

Economie

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zich altijd verzet tegen de coronamaatregelen in het land, omdat deze de economie schaden.

Suriname:

Lieve mensen, we moeten echt de grenzen in de gaten houden. Het gaat goed in Suriname. Laten we dat zo houden. Maak gebruik van het meldnummer als u weet dat illegalen in ons land vertoeven. Niet omdat je racistisch en veroordelend bent. Maar: Voorkomen is beter dan genezen.

[quads id=1]

Klachtenlijn

heeft u iets gezien of heeft u iets te melden? Op de samenleving zal een beroep worden gedaan mede controle te helpen uitoefenen en kan men alle waargenomen misstanden doorgeven via de klachtenlijn van het ministerie op het nummer 1940.

Bekijk hier wat video’s:

Lees het volledige bericht bij de bron: Nu.nl

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland