Video’s – 16- jarige uit het ziekenhuis en alweer aan het werk – RIVM Nederland: 21 doden

ziekenhuis Nederland

Besmet raken met het coronavirus betekent echt niet automatisch het einde van je leven. Kennen jullie de 16-jarige Sehraz nog? Heel Nederland leefde samen met zijn familie met hem mee toen hij met corona op de ic kwam te liggen. Hij lag een week in coma. Hij is gelukkig genezen. Hij vertelt zijn verhaal (video)

[quads id=1]

Inmiddels zijn ook de cijfers van het RIVM weer bekend gemaakt. Er zijn 21 nieuwe doden bij gekomen. Het gaat de goede kant op. Binnenkort gaan de restaurants in Nederland weer (beperkt) open. Bijna iedereen snakt ernaar om weer te beginnen met het ‘gewone’ leven. Jullie ook? Of vinden jullie het nog te vroeg. Het Corona virus is namelijk nog niet weg.

RIVM Nederland schreef het volgende:

[quads id=1]

Update 19 mei 2020
Vandaag zijn er 34 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Afname aantal zieke mensen door COVID-19

[quads id=1]

Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af. Dit blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, IC intensive care -opnames en overlijdens per dag. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het coronavirus daalt nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg . De virologische dagstaten laten zien dat, ondanks een ruimer testbeleid, de laatste drie weken het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage COVID-19. Afgelopen week was dit 5%, maar eind maart was 29% van het aantal testen positief voor het coronavirus.

[quads id=1]

RTL Nieuws deelde het volgende: Heel Nederland leefde met Sehraz (16) en zijn familie mee toen hij met corona op de ic kwam te liggen. Hij werd zeven dagen in slaap gehouden, maar krabbelde weer op. Nu geeft hij zijn vrienden weer een ‘freshe coupe’ in de zaak van zijn broer.

Toen de 16-jarige Sehraz met corona op de ic lag, kreeg zijn familie steun uit het hele land. Beschermingsmateriaal, bloemen, kaartjes, eten. Het hielp ze ‘de zwaarste periode uit hun leven’ door. Nu Sehraz weer in goede gezondheid thuis is, wil hij samen met zijn broer Babor iets terugdoen. “Wij weten hoe moeilijk deze periode kan zijn en hoe welkom hulp dan is.”

[quads id=1]

De twee broers zijn daarom samen een inzamelingsactie begonnen. Ze willen geld ophalen om bijvoorbeeld voedselpakketten te bezorgen en mondkapjes te regelen voor familieleden van coronapatiënten. Babor: “Maar ook hulpverleners kunnen zelf hulp gebruiken, die hebben geen tijd om uitgebreid te koken.”

Bekijk hier de video:

Bekijk ook de eerdere video’s. Ook zijn familieleden vertellen hun verhaal:

Lees meer bij de bron: RTL Nieuws
RIVM Nederland
Lees dit NOS bericht voor meer informatie over de opening van de restaurants voor 1 juni
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland