Moeten buitenlanders die illegaal Suriname binnenkomen keihard aangepakt worden? – video

Suriname Guyana
Het is genoeg geweest!! We gaan het niet meer zomaar toelaten dat buitenlanders illegaal ons land binnenkomen met eventuele ziektes! Gisteren is bekend gemaakt dat een besmette Braziliaan ons land binnen is geglipt.

Illegalen gaan echt harder aangepakt moeten worden. We kunnen het niet toestaan dat zij het coronavirus binnen brengen. Als het escaleert hebben we een groot probleem want dat kunnen wij als land niet aan! Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de video van Kolonel Slijngaard hierover. Geef het door aan belanghebbenden zodat ze op de hoogte zijn. Want ook personen die vanuit Suriname hun medewerking verlenen moeten dit goed in hun oren knopen! De illegalen die nu in Suriname gepakt zijn zitten hoog en droog te genieten van 2 weken quarantaine. Ze mogen ook genieten van de alle luxe. Veel mensen hebben daar bezwaar tegen. Maar wat moeten we dan doen met mensen die illegaal ons land binnenkomen?

De Ware Tijd Suriname schreef het volgende: ILLEGALEN ZULLEN HARDER WORDEN AANGEPAKT. Buitenlanders die illegaal het land proberen binnen te komen terwijl de grenzen zijn gesloten, worden binnenkort keihard aangepakt.

Dit benadrukte kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), maandag tijdens de reguliere Covid-19-persconferentie. Hoe de verscherpte regels eruit zullen zien heeft hij niet gezegd, “maar u kunt uw borst nat maken, want we gaan het niet zo laten”.

De druppel die de emmer deed overlopen is een Braziliaanse man die illegaal het land is binnengekomen. Hij is samen met acht anderen aangehouden op Nieuw-Amsterdam. De man is positief getest op het coronavirus. Daarmee is hij het elfde positieve geval in Suriname sinds de eerste besmetting op 13 maart.

In het weekend werd op dezelfde locatie een boot onderschept, waarvan mensen aan land probeerden te komen. Maandag zijn twee boten met vier Guyanezen en zes Brazilianen aangehouden. Deze mensen worden nu door medici gescreend. “U merkt dat we de grenzen op verschillende manieren proberen te sluiten”, onderstreepte de kolonel.

Slijngard wees erop dat de overheid enorm veel geld stopt in de opvang en zorg van illegalen die in quarantaine worden geplaatst. Deze plaatsen zouden volgens hem nuttiger kunnen worden besteed aan repatrianten die door gebrek aan ruimte niet teruggehaald kunnen worden.

Tot nu toe zijn er al meer dan honderd mensen opgepakt en in overheidsquarantaine geplaatst. In totaal moet de regering meer dan tachtigduizend US dollar betalen aan de locaties waar deze mensen worden ondergebracht. “Menselijkerwijs doen we dat op dit moment, maar als we zien dat de school te groot wordt, dan begrijpt u dat we uit een ander vaatje gaan tappen.”

Bij de nieuwe aanpak zullen volgens Daniëlle Veira, coördinator van het Covid-19-managementteam ook de diplomatieke diensten worden betrokken zodat zaken op een correcte wijze worden afgehandeld. Zowel Slijngard als Veira wijst erop dat het aantal illegale reizigers steeds toeneemt. Het moet daarom een halt worden toegeroepen. Slijngard: “Mensen kunnen niet maar in het land komen en ervan uitgaan dat ze goed behandeld zullen worden omdat Surinamers toch zulke lieve mensen zijn.”

Bekijk de video van de persconferentie van gisteren over dit onderwerp. Kijk vanaf minuut 17:23:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland