Geen mondkapje op in de trein/bus? 95 euro boete in Nederland! video’s

OV Nederland
Iedereen in Nederland opgelet!! Reizigers die na 1 juni geen mondkapje dragen in het openbaar vervoer (ov), kunnen in Nederland een boete krijgen van 95 euro.

Op stations, haltes en perrons hoeven reizigers geen mondkapje te dragen. Wel moet er 1,5 meter afstand gehouden worden. Meer info in het bericht en de video’s. Geef het door aan de mensen in Nederland zodat ze op de hoogte zijn. 95 euro is niet niets!

NU.nl schreef het volgende: Boete ov-reiziger zonder mondkapje 95 euro, alleen noodzakelijke reizen.
Reizigers die na 1 juni geen mondkapje dragen in het openbaar vervoer (ov), kunnen een boete krijgen van 95 euro, staat dinsdag op de website van de Rijksoverheid. Reizen met het openbaar vervoer blijft alleen bedoeld voor noodzakelijk reizen, benadrukt het kabinet.

In de tram, bus, metro en trein moeten reizigers die ouder zijn dan dertien jaar een niet-medisch mondkapje dragen vanaf 1 juni, was al eerder bekendgemaakt.

Wie zich niet aan deze maatregelen houdt, riskeert een boete van 95 euro, blijkt uit informatie die is gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet dinsdag.

Op stations, haltes en perrons hoeven reizigers geen mondkapje te dragen. Wel moet er 1,5 meter afstand gehouden worden.

Het dragen van mondkapjes in het ov is ingesteld nadat de sector aan de noodrem trok: bij een versoepeling van de maatregelen zou 1,5 meter afstand houden binnen het ov onrealistisch zijn. De mondkapjes moeten zorgen dat de drager anderen minder snel besmet.

OV Nederland

Video’s:

Lees hier meer over het gebruik van mondkapjes op de website van rijksoverheid