Basisscholen Nederland gaan 8 juni HELEMAAL open

school Nederland
In Nederland begint zo langzamerhand alles weer een beetje de normale kant op te gaan. Veel mensen willen dat de maatregelen worden versoepeld. en dat gebeurt dan ook. Vanaf 1 juni kunnen ze weer naar de terrassen, cafés, restaurants, bioscopen, concertzalen en theaters.

[quads id=1]

Zojuist is ook bekend geworden dat de basisscholen vanaf 8 juni weer HELEMAAL open gaan. Bekijk het bericht voor meer informatie daarover. Vorige week zijn de basisscholen al gedeeltelijk open gegaan. Maar niet alle ouders hebben hun kind naar school gebracht. Gaan de jouwe wel gewoon?

[quads id=1]

Nu.nl schreef het volgende: Basisscholen gaan vanaf 8 juni weer helemaal open. De basisscholen gaan vanaf maandag 8 juni weer helemaal open. Sinds 11 mei was het primair onderwijs al deels toegankelijk voor de leerlingen, nadat de scholen acht weken gesloten waren vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Dat zal het kabinet dinsdagavond bekendmaken, bevestigen bronnen aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.

[quads id=1]

Leerlingen in het voortgezet onderwijs mogen vanaf 2 juni (1 juni is Pinksteren) weer naar school, is de verwachting. Het kabinet acht die stap verantwoord gezien de gunstige cijfers van ziekenhuis- en ic-opnames vanwege het coronavirus.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) houden om 19.00 uur een persconferentie na het crisisoverleg over in hoeverre de samenleving weer open kan. Het kabinet laat zich hierin adviseren door experts uit het Outbreak Management Team (OMT).

[quads id=1]

Stappenplan voor meer versoepelingen
Twee weken geleden stelde het kabinet een stappenplan met versoepelingen op.

Als het virus onder controle is, mogen mensen per 1 juni ook weer naar de terrassen, cafés, restaurants, bioscopen, concertzalen en theaters. Musea moeten van tevoren kaartjes verkopen zodat bezoekers voldoende afstand kunnen houden.

Naar verwachting gaan deze versoepelingen ook door, maar dat mag alleen onder de strenge voorwaarden van 1,5 meter afstand, een maximum van dertig personen (bij bioscopen dertig personen per zaal) en verplicht reserveren om te checken of bezoekers coronaklachten hebben.

[quads id=1]

Het maximaal aantal bezoekers moet groepsvorming voorkomen en de druk op openbare ruimtes en het openbaar vervoer verlichten.

Het openbaar vervoer pakt vanaf juni de oude dienstregeling weer op. Voor reizigers wordt het dan verplicht een mondkapje te dragen.

Verdere versoepelingen vanaf 1 juli
Haagse bronnen meldden maandag dat het kabinet afkoerst op verdere versoepelingen vanaf 1 juli. In het stappenplan is het dan de beurt aan gemeenschappelijke wc’s en douches op campings en vakantieparken.

[quads id=1]

In september mag er, als het virus nog steeds onder controle is en de zorg de reguliere- en coronapatiënten aankan, weer binnen en buiten in wedstrijdverband worden gesport. Dat geldt ook voor betaald voetbal, maar dan zonder publiek.

In die maand mogen ook de coffeeshops, sauna’s, fitnessclubs en intieme clubs weer de deuren openen.

Bron: Nu.nl
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland