Video – ‘Kiezen tussen brood of mondkapje’ – RIVM Nederland : 14 doden

overleden Nederland
Goed zo Nederland! De nieuwe cijfers van het RIVM Nederland zijn zojuist bekend gemaakt. 14 nieuwe doden zijn er ‘maar’ bij gekomen. 14 te veel natuurlijk… maar het gaat de goede kant op.

[quads id=1]

Een mondkapje aanschaffen. Het lijkt simpel. Maar in sommige delen van de wereld is het onmogelijk om een mondkapje aan te schaffen. We volgende de Nederlandse Andrea en Sabine in Colombia. Daar moeten de mensen letterlijk kiezen voor brood of een mondkapje. We kijken ook naar Tim en Fleur. Hoe ervaren zij deze moeilijke tijden in Nederland? Hoe ervaar jij deze moeilijke tijden. Trek je het nog wel?

Nederlanders in het buitenland

[quads id=1]

In dagboek Corona volgt de Telegraaf Nederlanders over de hele wereld. Mensen die er het beste van proberen te maken in deze bijzondere tijden. Bekijk hier een interessante video reportage van de Nederlandse Andrea. Zij woont en werkt in Medellín Colombia. Zij en een collega nemen ons mee naar de hoogste en 1 van de armste wijken van Medellín. Daar wordt weinog aan de maatregelen gedaan. Het is of een mondkapje kopen of een stukje brood. De keuze is simpel.

Tim en Fleur

[quads id=1]

We volgen ook de Nederlandse Tim die werkt in Hilversum. En salon eigenaresse Fleur werkt in Utrecht. Hoe gaan zij om met de corona. Kijk naar de video.

RIVM Nederland

Update 18 mei 2020

Vandaag zijn er 27 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 14 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

[quads id=1]

Tot nu toe zijn er 44.141 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Bron: RIVM Nederland
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland