Steun van regering Suriname voor huishoudens met vaste lasten in valuta

euro Suriname
Een aantal mensen in Suriname hebben problemen met het betalen van hun EURO huur, USD aflossing autolening, valuta studielening etc.

[quads id=1]

We hebben goed nieuws voor deze mensen: Regering Suriname gaat helpen! Met ingang van maandag 18 mei 2020 kunnen zij in aanmerking komen voor een SRD-compensatie. Bekijk het bericht voor meer informatie. U moet namelijk een aanvraag indienen. Geef het door aan belanghebbenden. Veel mensen in Suriname hebben moeite met de hoge eurokoers. Jullie ook?

[quads id=1]

Euro Suriname

voor de Surinamers die (kleine) vaste lasten in Valuta moet betalen.

NII Suriname schreef het volgende: SRD-ondersteuning kleine betalingen in vreemde valuta. Burgers die kleine valuta betalingen moeten doen en daar problemen mee ondervinden als gevolg van de opgeschroefde wisselkoersen, worden niet in de steek gelaten. Het Ministerie van Financiën heeft ervoor zorg gedragen dat vanuit het COVID-19 Noodfonds gepaste hulp wordt geboden.

Vreemde Valuta

[quads id=1]

Personen die vallen onder de categorie Vreemde Valuta Kleine Noden, komen met ingang van maandag 18 mei 2020 in aanmerking voor een SRD-compensatie. Het betreft burgers die problemen ondervinden bij de betaling van hun maandelijkse huur, aflossing van een autolening, aflossing van een studielening, en andere kleine maandelijkse verplichtingen in vreemde valuta. De Regering heeft besloten het koersverschil in SRD te betalen, rechtstreeks aan degene aan wie de huur, aflossing of andere kleine valutabetaling moet worden voldaan.

Verschillende categorieën

De volgende categorieën komen in aanmerking:

[quads id=1]

– Huishuur: Bewijs van huurcontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het woonadres (van het verhuurde) en maandbedrag staan vermeld. Bankgegevens en naam/adres van de verhuurder aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt
– Aflossing autolening: bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het voertuig en maandbedrag staan vermeld. Autoregistratie (nummer) bewijs. Bankgegevens en naam/adres van het auto verkoopbedrijf aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt.
– Aflossing studielening: Bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk de lening en het maandbedrag staan vermeld. Bewijs van inschrijving opleiding. Bankgegevens en naam/adres van het opleiding instituut aan wie de extra SRD zullen worden overgemaakt.
– Andere reguliere vreemde valuta betaling: Overleggen van voldoende bewijsstukken ter beoordeling.

Aanvraag doen

[quads id=1]

Om in aanmerking te komen voor de SRD-compensatie, moet een aanvraag worden ingediend bij het Klanten Center van het COVID Noodfonds, gevestigd aan de Gongrijpstraat 51. Bij de aanvraag meenemen: ID kaart, inclusief adres en ID-nummer (origineel en hardcopy), en genoemde bijbehorende documenten.

Voor meer informatie:

COVID-19 Klanten Center, Gongrijpstraat 51.
Telefoons: 597-8985042 / 597-8946998 en 597-8966728 / 597-8938701

Email: [email protected]

Bron: NII Suriname
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland