Scholen in Frankrijk weer dicht na besmettingen

school Frankrijk

Jammer. Hier waren veel ouders zeker al bang voor. Een aantal Franse scholen is een week na de opening weer gesloten! Er is namelijk een stijging van corona besmettingen die te linken is aan de scholen.

[quads id=1]

Die betreffende scholen hebben de deuren per direct weer dicht gedaan. De Franse kinderen gaan trouwens MET mondkapje naar school. Bekijk het bericht voor meer informatie. Ook in Nederland zijn de basisscholen vorige week weer opengegaan. Gelukkig gaat het best goed. Frankrijk telt inmiddels 142.411 besmettingen en 28.108 sterfgevallen door het coronavirus.

[quads id=1]

Franse school

Algemeen dagblad Nederland schreef het volgende: Frankrijk sluit verschillende scholen na opleving aantal besmettingen. Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school. EPA Franse scholieren moeten met mondkapje op naar school.
Een week nadat de Franse scholen deels heropenden, is er een ‘zorgwekkende opleving’ van coronabesmettingen die te linken zijn aan scholen.

70 nieuwe besmettingen

Zo’n zeventig nieuwe besmettingen worden gelinkt aan scholen. De betrokken instellingen hebben hun deuren opnieuw gesloten.

Om hoeveel scholen het in totaal gaat is, niet meteen duidelijk. In onder meer instituten in Roubaix, Mayenne, Finistère, Cantal, Haute-Garonne, Indre-et-Loire, Hérault en Nice zouden besmettingen zijn vastgesteld.

[quads id=1]

Minister

De Franse minister van onderwijs, Jean-Michel Blanquer, trok vandaag aan de alarmbel in een radio-interview, schrijft persbureau AP.

Hij zei dat de opening van de scholen een aantal kinderen in gevaar brengt. Omdat de incubatietijd meerdere dagen tot zo’n twee weken bedraagt, is de kans groot dat de besmettingen al hebben plaatsgevonden voor de heropening van de scholen. Of de besmette personen leerlingen of leraren waren, lichtte hij niet toe.

[quads id=1]

Verdere heropening scholen

[quads id=1]

school Frankrijk
Voorbeeldfoto: Schoolchildren wearing protective masks and face shields attend a course in a classroom at Claude Debussy college in Angers, western France, on Monday. AFP
Middelbare scholen

Een week geleden keerde een derde van de Franse kinderen weer terug naar school. Zo’n 40.000 kleuter- en basisscholen openden de deuren, voor maximaal vijftien leerlingen per klas. Vanaf vandaag mogen ook nog eens 150.000 middelbare scholieren weer terug de schoolbanken in, in gebieden waar de uitbraak onder controle is. In Parijs blijven de middelbare scholen nog dicht.

Frankrijk telt zeker 142.411 besmettingen en 28.108 sterfgevallen door het coronavirus.

Bron: AD

Geschreven door Marlies van Leeuwen
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland