Video’s – 200.000 foute stembiljetten vanmorgen vernietigd – verkiezingen Suriname

verkiezingen Suriname
De verkiezingen zijn al over 9 dagen. Maar op verzoek van politieke organisaties is besloten om 200.000 stembiljetten te vernietigen. Er waren een aantal fouten op de biljetten en die moesten gecorrigeerd worden.

[quads id=1]

Zo was er bijvoorbeeld voor een mannelijke assembleekandidaat de foto van een vrouw aangeleverd. De biljetten zijn onder toezicht vernietigd. Lees het officiële bericht van de regering voor meer informatie en kijk naar de video’s. Een ieder krijgt een stem! Bekijk het zeer interessante straat interview. Wellicht zie je wat bekenden.

[quads id=1]

Verkiezingen Suriname

NII Suriname schreef het volgende: Biza corrigeert stembiljetten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op verzoek van politieke organisaties besloten om de stembiljetten voor De Nationale Assemblee en de Ressortraad van de districten Paramaribo, Wanica, Marowijne en Sipaliwini te corrigeren.

Districten

[quads id=1]

Op de stembiljetten in de districten Paramaribo, Wanica en Sipaliwini, komt de politieke partij SDU niet voor met het partijlogo. Dit, omdat zij geen digitaal logo hadden aangeleverd en daarom met een demologo voorkwamen op de biljetten. Met het opsturen van de juiste op vrijdag 15 mei, is dit gecorrigeerd.

Foto van een vrouw

Een andere correctie betreft het dubbel voorkomen van een DNA-kandidaat van HVB. Dit kon worden rechtgetrokken, voordat de stembiljetten werden gedrukt. De laatste correctie was de vervanging van de foto van een kandidaat van de NPS in het district Marowijne. De partij had voor een mannelijke DNA-kandidaat een foto van een vrouw aangeleverd.

[quads id=1]

Bij de controle was dit kennelijk niet opgemerkt door hen, omdat zij de finale lijst voor akkoord hadden geparafeerd. Op advies van het Onafhankelijk Kiesbureau is besloten om alle foutief gedrukte stembiljetten te vernietigen.

200.000

Dit gebeurde op 16 mei om 9.00 uur te Marina Doerga. Het gaat om stembiljetten uit de districten Paramaribo, Wanica en Marowijne. Het gaat om ongeveer 200.000 stembiljetten. De stembiljetten van Sipaliwini waren nog niet gedrukt en kunnen nog worden aangepast.

Onder toezicht

[quads id=1]

De vernietiging van de foutieve stembiljetten vindt plaats onder toezicht van het Onafhankelijk Kiesbureau en het Korps Politie Suriname.

Bekijk hier de video:

STVS de straat is de straat opgegaan en heeft mensen hun mening gevraagd over de verkiezingen bekijk de interessante video. Misschien zie je wat bekenden:

Bron: NII Suriname

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland