Video – Wanneer kunnen we weer op vakantie? In gesprek met SLM Suriname directeur Radjkoemar –

SLM Suriname
We hebben allemaal vragen over de SLM. Dus deze video komt wel goed uit. Kijk ernaar en deel het met belanghebbenden. Het NII Suriname is in gesprek met Radjesh Radjkoemar. De directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM).

[quads id=1]

Het is vanwege de COVID – 19 Pandemie een pittige periode voor de luchtvaart. Ook onze eigen SLM is niet bespaard gebleven. Maar ze probeert het hoofd boven water te houden. Sommige mensen kunnen niet wachten om weer op vakantie te gaan naar Paramaribo. Wanneer gaan ze weer normaal vliegen? En hoe zit het met vrachtvervoer. En wanneer kunnen we eindelijk gebruik maken van de nieuwe Boeing? En hoe zit het met het personeel? Kijk en luister!

[quads id=1]

SLM Suriname

NII Suriname schreef het volgende: SLM houdt met alternatieven hoofd boven water. Ook de luchtvaartsector is zwaar getroffen door de COVID-19 pandemie. Nu bijkans alle landen een lockdown hanteren, vinden er nauwelijks vluchten plaats. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is ook niet bespaard gebleven, maar hanteert alternatieve methoden om het hoofd boven water te houden. Dit zei directeur Radjesh Radjkoemar in het programma ACTUA.

[quads id=1]

Goede afspraken

De focus is nu gericht op de chartermarkt en cargovluchten om toch nog wat geld in het laatje te brengen. Er zijn goede afspraken met onder meer groenteboeren om zo op regelmatige basis groenten te exporteren. Radjkoemar beseft dat zolang de COVID-19 pandemie voortduurt, de problemen voor de luchtvaartsector groter worden.

SLM Suriname

Er is daarom ook een pakket ingediend bij de regering om zich te buigen over financiële steun. De situatie heeft ervoor gezorgd dat de directie na afstemming met de vakbond binnen het bedrijf zaken als toelagen heeft bevroren.

[quads id=1]

Nieuw vliegtuig

Verder wordt op dagbasis de cashflow van de onderneming goed in de gaten gehouden. Directeur Radjkoemar hoopt dat de situatie zich gauw normaliseert. De nieuwe kist, de Boeing 777, moet nog de ETOPS-certificering ondergaan voordat zij ingezet kan worden voor commerciële vluchten.

SLM directeur

De SLM-directeur garandeert dat de maatschappij niet stilzit, maar er alles aan doet om haar voortbestaan te garanderen.

[quads id=1]

Bekijk hier de video. Kijk vanaf minuut 4:00

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland