Hond en katten in Nederland besmet – ‘even niet knuffelen en aaien als je ziek bent’ – video’s

Een hond in Nederland met steeds erger wordende ademhalingsproblemen heeft een spuitje gekregen. Hij werd ingeslapen. Achteraf zijn er antistoffen van het coronavirus aangetroffen in het bloed. Zijn baasje was ook besmet. Eerder werd geroepen dat men zich hierover geen zorgen hoefde te maken.

[quads id=1]

Er zijn ook 3 katten in Nederland positief getest. Het was al eerder bekend dat dieren ook besmet kunnen worden. Maar in Nederland was het nog niet voorgekomen. Of ze ook aan het virus kunnen overlijden is nog maar de vraag. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de video’s hierover. Mogen honden en katten nu ook geen pootjes meer geven? Likken kun je sowieso even achterwege laten.

Hond in Nederland

[quads id=1]

De Stentor Nederland schreef het volgende: Eerste melding coronabesmetting bij hond in Nederland, ook drie katten besmet
Voor het eerst is een coronabesmetting vastgesteld bij een hond in Nederland. Dat heeft minister Carola Schouten (Landbouw) vanmiddag bekendgemaakt. Ook bij drie katten is het virus vastgesteld.

[quads id=1]

Baasje ook besmet

Bij de hond, van een coronapatiënt, zijn antistoffen gevonden. Dat betekent dat de hond zelf besmet is geweest met het virus.

De 8-jarige bulldog kampte met erger wordende ademhalingsproblemen en werd daardoor eind april ingeslapen. Daarna zijn bloedmonsters naar het laboratorium gestuurd. Daar is het virus niet aangetoond, maar de antistoffen wel. Onduidelijk is of de ademhalingsproblemen door corona werden veroorzaak. Eerder werden in Hong Kong twee honden positief getest.

[quads id=1]

In het onderzoek zijn ook elf katten getest. Bij drie van deze katten zijn antistoffen gevonden, wat betekent dat ook zij besmet zijn geweest.

Het advies rond honden en katten blijft hetzelfde, laat de bewindsvrouw weten. ,,Als je zelf ziek bent, vermijd dan contact met je huisdier’’, zegt Schouten. ,,Als je hond of kat ziekteverschijnselen heeft, ga dan naar de dierenarts.’’ Knuffelen of aaien moet even wachten als mens of dier ziek is, zo luidde het advies al. ,,Dat blijft zo.’’

Onderzoek

[quads id=1]

Video:

Bekijk hier wat video’s erover. Die zijn in het Engels:

Het bericht dat honden ook besmet kunnen is ook nadelig voor sommige honden. Die worden namelijk gedumpt:

Bron: De Stentor Nederland

Geschreven door Maarten van Ast
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland