Mensen uit onze buurlanden komen illegaal met de boot naar Suriname – video

Suriname Guyana
We moeten onze ogen goed openhouden. Guyana is namelijk ook een groot risicoland. Ook de situatie in Belém en Brazilië wordt nauwlettend in de gaten gehouden. We moeten onze grenzen echt goed in de gaten houden. Er mag absoluut niemand binnenkomen met het coronavirus!

Daar groeit het aantal besmette personen enorm. De inwoners proberen hun eigen land te ontvluchten en kiezen dan oa voor Suriname. Ze kiezen eerst voor een reis met een schoener, waarna ze voor de kust van ons land worden overgezet in boten bestemd voor de visserij. Velen zijn al opgepakt en in quarantaine geplaatst. Bekijk het officiële bericht vanuit de regering. Geef het door aan belanghebbenden. Samen staan we sterk.

NII Suriname schreef het volgende:

Illegalen met vissersvaartuigen naar Suriname. De Surinaamse overheid heeft haar handen vol met het onderbrengen van illegalen in overheidsquarantaine. Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zei tijdens de reguliere persconferentie van het COVID-19 managementteam, dat Suriname huiverig is als het gaat om het aantal COVID-19 gevallen in buurland Guyana.

Guyana is een groot risicoland. Ook de situatie in Belém, Brazilië wordt nauwlettend in de gaten gehouden gelet op de toename van het aantal besmette personen. Kolonel Slijngard gaf aan, dat mensen het land proberen te ontvluchten door de route naar onder andere Suriname te kiezen. Ze kiezen eerst voor een reis met een schoener, waarna ze voor de kust van ons land worden overgezet in de bekende SK boten, bestemd voor de visserij, en verder worden getransporteerd naar enkele aanmeerplaatsen.

Er is reeds een aantal van deze burgers opgepakt en in quarantaine geplaatst. De kolonel merkt op, dat dit de overheid enorm veel geld kost. Met de diplomatieke vertegenwoordiging hier te lande zal de overheid nagegaan hoe dit fenomeen een halt kan worden toegeroepen. Het officieel aantal personen in quarantaine is 509 maar volgens de NCCR-topper zijn daarvan meer dan 100 personen illegaal in ons land.

Video

Bekijk hier de video van de live persconferentie vanaf minuut 10:50: