Hanneke ligt al 7 weken in coma – RIVM Nederland 52 nieuwe doden – video

Nederland overleden
Een 47-jarige vrouw uit Nederland ligt al zeven weken in coma door het coronavirus. Ze is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hoe en wanneer ze uit haar coma ontwaakt? Dat weet niemand. Haar buurvrouw vertelt het trieste verhaal aan de media.

[quads id=1]

Inmiddels zijn ook de nieuwe cijfers van het RIVM bekend gemaakt. Er zijn 52 nieuwe doden bij gekomen. Inmiddels is het totaal van positief geteste mensen in Nederland met 227 opgelopen naar 43211 Bekijk het bericht voor meer informatie en lees het verhaal van de vrouw in coma.

[quads id=1]

Vrouw uit Nederland

Omroep Brabant schreef het volgende: Hanneke uit Nederland ligt al weken in coma, haar dochter verkoopt nu afhaalmaaltijden voor Hannekes restaurant. Hanneke de Marco (47) uit Oss ligt al bijna 7 weken in coma door het coronavirus. Omdat ze een eigen restaurant heeft en thuis de kostwinner is, komt er nauwelijks geld binnen voor haar gezin. Daarom is buurvrouw Anita (52) een crowdfundingsactie begonnen.

Eind maart

[quads id=1]

Op 28 maart werd Hanneke opgenomen in een ziekenhuis in Nederland. Sindsdien ligt ze in coma. De eerste drie, vier weken was het kantje boord, vertelt haar buurvrouw en vriendin Anita. “Meerdere organen, zoals haar hart en nieren, gingen raar doen door het virus.”

Nieuwe informatie

Hannekes man en twee dochters zaten iedere dag in spanning te wachten op nieuwe informatie van de artsen. “We hebben veel gehuild met z’n allen”, vertelt Anita. “Ik belde veel met haar man, want het gezin zat eerst een tijdje in quarantaine.”

Stabieler

[quads id=1]

Inmiddels is Hanneke stabieler. Ze opent af en toe haar ogen, maar praat nog niet. Er mag iedere avond één bezoeker komen. Of en wanneer ze uit haar coma ontwaakt, is nog maar de vraag. En dan is het ook nog afwachten hoe ze herstelt. Eén ding is zeker: de artsen en verpleegkundigen doen alles wat ze kunnen. “Het is ongelofelijk wat die mensen presteren en wat ze betekenen voor Hanneke en haar gezin”, vertelt Anita.

Restaurant

Maar Hannekes restaurant, Amici d’Italia, kan voorlopig nog niet open. “Het is een huiskamerrestaurant”, licht Anita toe. “Hanneke kookt en serveert. Haar 19-jarige dochter vangt een deel op. Ze maakt en verkoopt maaltijden. Maar ze kan geen volledig restaurant runnen en ze moet ook weer naar school toe uiteindelijk.”

Geld voor het gezin

Met de crowdfundingactie moet er geld binnenkomen voor Hanneke en haar gezin. Er is nu negenduizend euro verzameld. “Ik wil het gezin een beetje lucht geven, zodat er geld is als Hanneke wakker wordt uit haar coma.” Hoeveel geld dat dan moet zijn, weet Anita nog niet.

[quads id=1]

Nederland overleden

Update RIVM

Update 13 mei 2020
Vandaag zijn er 52 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 52 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

[quads id=1]

Tot nu toe zijn er 43.211 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Beleving coronacrisis

[quads id=1]

In de loop van de coronacrisis zijn mensen in Nederland zich meer zorgen gaan maken over hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun familie. Ook de informatiebehoefte van mensen veranderde in de loop van afgelopen maanden.

Het vertrouwen in de informatie van het RIVM en de maatregelen van de Rijksoverheid is groot (80-85%). Dat blijkt uit de laatste tussenresultaten (week 20 april) van het vragenlijstonderzoek door het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg en het RIVM. Lees hier verder voor de nieuwste resultaten.

Klik hier voor meer informatie omtrent de Crowfunding

Bron: Omroep Brabant
RIVM

Geschreven door Michelle Peters
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland