47-jarige conducteur overleden nadat man in haar gezicht spuugt – video’s Engeland

overleden Engeland

“Ik ben besmet met corona”, zei de man die op haar spuugde. Veertien dagen later overleed de 47-jarige vrouw uit Engeland aan de gevolgen van het virus. Haar 11-jarige dochter mocht geen afscheid van haar nemen in het ziekenhuis.

[quads id=1]

Dit is toch moord? Of moeten mensen met ‘onderliggend lijden’ sowieso niet gaan werken? Is het dan de schuld van haar baas? Bekijk het bericht voor meer informatie en de video hierover. Bekijk ook een eerbetoon aan haar. Prachtig en zielig.

[quads id=1]

Overleden in Engeland

HLN.be schreef het volgende: Britse spoormedewerkster overleden aan Covid-19 nadat ze was bespuugd door man die zei dat hij corona had. Belly Mujinga (47) was afgelopen maart aan de slag als onthaal- en ticketmedewerker in Victoria Station in Londen toen zij en haar collega werden bespuugd door een man die beweerde dat hij besmet was met het coronavirus. Hij hoestte ook naar hen. Beide vrouwen werden daarop ziek.

overleden Engeland

Belly overleed veertien dagen na het voorval. Het bewuste incident deed zich voor op 22 maart. “De man vroeg haar wat ze aan het doen was, waarom ze daar was, en Belly antwoordde dat ze aan het werk waren”, vertelde haar echtgenoot Lusamba Gode Katalay. “De man claimde dat hij het virus had en spuugde.”

[quads id=1]

Beide belaagde vrouwen meldden het voorval aan hun leidinggevende. “Belly kwam thuis en vertelde me alles”, aldus haar echtgenoot.

Beiden ziek

Enkele dagen later werden de twee medewerksters uit Engeland ziek. De toestand van Belly verslechterde en op 2 april bracht een ambulance haar naar het ziekenhuis, waar ze moest beademd worden. Drie dagen later stierf ze. Dat was veertien dagen nadat ze was belaagd op haar werkplek.

overleden Engeland

Belly, moeder van een 11-jarige dochter, had een onderliggende ademhalingsaandoening, waardoor ze soms niet in staat was om te werken.

[quads id=1]

De laatste keer dat haar man haar zag, was toen ze werd meegenomen door de hulpdiensten. Slechts tien mensen mochten haar begrafenis bijwonen, in overeenstemming met de huidige richtlijnen van de Britse regering.

Kritiek

De Britse politie onderzoekt de zaak, terwijl vakbond TSSA haar werkgever heeft bekritiseerd omdat ze ondanks haar aandoening toch in “de vuurlinie” moest werken.

Video’s

[quads id=1]

Een eerbetoon aan de 47-jarige spoorweg medewerkster:

Bron: HLN.BE
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Bekijk onze contactpagina en stuur ons een bericht of app-bericht. Wij publiceren het gratis.. FamilieNieuws is er voor en door mensen uit Paramaribo, Suriname en Nederland